Thursday , 28 March 2024

Με πυρετώδεις ρυθμούς ετοιμάζεται να ανοίξει η εστίαση στη Θεσσαλονίκη-Ζήτηση για κρατήσεις από τις 4 Μαΐου και εξής

Με πυρετώδεις ρυθμούς και αισιοδοξία για σταδιακή ομαλοποίηση και επιστροφή στην κανονικότητα ετοιμάζουν την επαναλειτουργία τους τα καταστήματα εστίασης και καφέ της Θεσσαλονίκης. Τα περισσότερα καταστήματα, όπως επισημαίνει στο Thesseconomy.gr ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατορών, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, θα καταφέρουν να ανοίξουν παρά τα συσσωρευμένα προβλήματα και παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν προ (ευχάριστης) εκπλήξεως, καθώς αρχικά αναμενόταν η έναρξη της επαναλειτουργίας τους γύρω στις 10 με 15 Μαΐου.

“Ξεκινάμε με χαρά και αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά”, τονίζει ο κ.Επιτροπίδης. Όσα εστιατόρια εκτιμήσουν ότι δεν προλαβαίνουν στις 3 Μαΐου θα ανοίξουν τις επόμενες δυο-τρεις ημέρες, ενώ όσον αφορά την ανταπόκριση του κόσμου, αυτή είναι καλή, με τις περισσότερες κρατήσεις να ξεκινούν από τις 4 Μαΐου (ερχόμενη Τρίτη) και εξής – κάτι λογικό και αναμενόμενο μετά τα επικείμενα πλουσιοπάροχα γεύματα της Κυριακής του Πάσχα, που κατά κανόνα καλύπτουν και το τραπέζι της Δευτέρας.

Όσον αφορά, πάντως, την ανάγκη χρήσης πρόσθετου εξωτερικού χώρου, οι διαδικασίες από πλευράς Δήμου Θεσσαλονίκης αναμένεται, σύμφωνα με την Ένωση, να έχουν ολοκληρωθεί περί τα τέλη Μαΐου, καθώς οι αιτήσεις για χρήσης κοινόχρηστων χώρων – ακόμη και για τα κανονικά (όχι πρόσθετα) τραπεζοκαθίσματα – ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Την αισιοδοξία τους αντλούν οι επαγγελματίες της εστίασης και από το γεγονός ότι αναμένεται μετά από δυο εβδομάδες να επιτραπεί η χρήση και των εσωτερικών χώρων, με τα δέοντα φυσικά μέτρα προστασίας και αποστάσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *