Thursday , 2 May 2024

Με πυροτεχνήματα και πολλή μουσική υποδέχτηκαν το 2024 ελληνικές πόλεις

Με εντυπωσιακά σόου πυροτεχνημάτων και λαμπερές μουσικές εκδηλώσεις καλωσόρισαν το 2024 οι ελληνικές πόλεις. Πλήθος κόσμου σε μεγάλες και μικρές πόλεις με μουσική και πυροτεχνήματα αποχαιρέτησε το 2023 και καλωσόρισε το νέο έτος με ενθουσιασμό, ευχές και προσδοκίες για μια καλή χρονιά.

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων
Έκαναν τη νύχτα μέρα τα χιλιάδες πυροτεχνήματα στην πλατεία Αριστοτέλους που φώτισαν τον ουρανό της πόλης. Με την αλλαγή του νέου χρόνου ο ουρανός της Θεσσαλονίκης γέμισε χρώματα και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Χιλιάδες Θεσσαλονικείς κατέκλεισαν από νωρίς την πλατεία Αριστοτέλους και το παραλιακό μέτωπο στη λεωφόρο Νίκης, προκειμένου να αλλάξουν εκεί τη χρονιά. Ο κόσμος ήταν τόσος πολύς που λίγο πριν από τις 12.00 τα μεσάνυχτα τα αυτοκίνητα σταματούσαν στη λεωφόρο Νίκης κλείνοντας τον δρόμο. Με την έλευση του 2024 τα πυροτεχνήματα άρχισαν να πέφτουν «βροχή» χαρίζοντας ένα πανέμορφο θέαμα που κράτησε περίπου τέσσερα λεπτά εντυπωσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.

Αθήνα: Ιδιαίτερα εορταστικό το κλίμα
Σε ιδιαίτερα γιορτινό ρυθμό, μέσα από μία φαντασμαγορική τελετή με μουσική και κέφι, η Αθήνα υποδέχθηκε το 2024 στέλνοντας ακόμη μία χρονιά μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Με δύο εορταστικές συναυλίες, αλλά και με ντουέτα, καλλιτέχνες και κόσμος καλωσόρισαν τη νέα χρονιά δυναμικά με τα τραγούδια τους. Πολυάριθμα, εντυπωσιακά πυροτεχνήματα φώτισαν τον αθηναϊκό ουρανό πάνω από την Ακρόπολη, τη Βουλή και το Σύνταγμα, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

Πειραιάς: Εντυπωσιακή η υποδοχή
Με μια φαντασμαγορική αλλαγή χρόνου υποδέχτηκε το 2024 ο Πειραιάς. Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν για άλλη μια φορά ο Πύργος στο Λιμάνι.

Άργος Ορεστικό: Πυροτεχνήματα και καρναβαλιστές
Λαμπρή ήταν η υποδοχή του 2024 στο Άργος Ορεστικό με ένα φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων και γεμάτους κέφι καρναβαλιστές Πλήθος κόσμου σε ρυθμούς καρναβαλιού υποδέχτηκε τη νέα χρονιά στην κεντρική πλατεία της πόλης. Γεμάτο κέφι και χαρά το Άργος Ορεστικό «μπήκε» στη νέα χρονιά τηρώντας τα ήθη και τα έθιμα του, καθώς μεγάλα μπουλούκια με παρέες καρναβαλιστών είχαν κατακλύσει από νωρίς τους δρόμους της πόλης γεμίζοντας κέφι, χαρά και ξεγνοιασιά.

Λάρισα: Αλλαγή χρόνου στο Φρούριο
Οι Λαρισαίοι υποδέχτηκαν το νέο έτος στην πλατεία Λαμπρούλη στο Φρούριο. Ένα φαντασμαγορικό θέαμα δημιουργήθηκε στον ουρανό της Λάρισας από τα πολυάριθμα βεγγαλικά και έκαναν «μέρα» την πιο μαγική νύχτα του χρόνου. Ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος και ο απερχόμενος δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης μέτρησαν αντίστροφα και καλωσόρισαν με ευχές το νέο έτος.

Τρίκαλα: Με πυροτεχνήματα, βασιλόπιτα και ζεστό κρασί
Ως η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων τα Τρίκαλα δεν θα μπορούσαν παρά να χαρίσουν μοναδικές στιγμές σε όσους επέλεξαν να αλλάξουν χρονιά στην κεντρική πλατεία της πόλης. Κάτοικοι και επισκέπτες άρχισαν να συγκεντρώνονται από τις 11.30 μ.μ.στο κέντρο της πόλης όπου διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με μουσική, πυροτεχνήματα ενώ τους πρόσφεραν βασιλόπιτα και άφθονο ζεστό κρασί.

Αλεξανδρούπολη: Αλλαγή χρόνου με τον υφυπουργό Στ. Κελέτση
Το νέο έτος, 2024, υποδέχτηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης, στην Αλεξανδρούπολη, στο πλευρό των στελεχών της Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ. Ο κ. Κελέτσης αντάλλαξε ευχές με τους ανθρώπους που βρίσκονταν στις θέσεις καθήκοντος και μακριά από τις οικογένειές τους. Όπως έγραψε σε σχετική ανάρτησή του: «Εύχομαι το 2024 να είναι μια χρονιά με λιγότερα συμβάντα και χωρίς απώλειες».

Ξάνθη: «Βροχή» πυροτεχνημάτων
Με… βροχή πυροτεχνημάτων υποδέχθηκε η Ξάνθη το 2024 μόλις οι δείκτες του ρολογιού έδειξαν 12.00 τα μεσάνυχτα. Το γλέντι στήθηκε από νωρίς στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου – όπως κάθε χρόνο – κάτοικοι και επισκέπτες απόλαυσαν ζωντανή μουσική και ζεστό κρασί γιορτάζοντας όλοι μαζί την έλευση του νέου έτους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *