Friday , 29 March 2024

Με ρυθμό… χελώνας η υποβολή των αιτήσεων για την Επιστρεπτέα 7, λόγω προβλημάτων στην πλατφόρμα

Του Γ. Κατσιάνη

Μετ’ εμποδίων διεξάγεται από το πρωί της Μεγάλης Τρίτης η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7.

Όπως τονίζουν λογιστές, ο χρόνος που χρειάζεται κάποιος για να μπει στην πλατφόρμα MyBusiness Support  είναι διπλάσιος, σε σχέση με τις προηγούμενες φορές, με αποτέλεσμα η διαδικασία να διεξάγεται με ρυθμό… χελώνας.

«Ο λόγος είναι ότι όσοι υποβάλλουν μέχρι και σήμερα τις αιτήσεις τους, θα λάβουν τα χρήματα της επιστρεπτέας 7 μεθαύριο, Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου», δήλωσε στο thesseconomy.gr, ο φοροτεχνικός, Θεόδωρος Σιώζιος.

Με ανακοίνωση του, ο σύλλογος επαγγελματιών λογιστών Κέρκυρας τονίζει μεταξύ άλλων πως «η πλατφόρμα δεν λειτουργεί… από το πρωί πιέζονται οι λογιστές να υποβάλλουν τις αιτήσεις για να πληρωθούν την Μ. Πέμπτη οι επιστρεπτέες 7 όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο. Ματαιοπονούμε!!!» ενώ σημειώνει ότι την Μεγάλη Πέμπτη είναι η «τελευταία εργάσιμη του μήνα (έρχεται Πάσχα) και πρέπει να υποβάλλουμε Φ.Π.Α., Α.Π.Δ. – Παρακρατούμενους φόρους και να προετοιμαστούμε για τα MyData».

Πάντως, παρά τα προβλήματα, μέχρι και τις 12 το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης, είχαν υποβληθεί συνολικά 66.838 αιτήσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *