Friday , 19 April 2024

Με τον κωδικό 6 οι μετακινήσεις την Παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων – Βαριά πρόστιμα και εντατικοί έλεγχοι για όσους κυκλοφορούν μετά τις 10 μ.μ.

Για εντατικούς ελέγχους και βαριά πρόστιμα προειδοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, όσους κυκλοφορούν μετά τις 10 το βράδυ Παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αναφέροντας πως “αν κάποιος είναι με την οικογένειά του μέσα στο αυτοκίνητο και πηγαίνει αλλού, να ξέρει πως το πρόστιμο θα είναι βαρύ”, με εξαίρεση τους εργαζόμενους.

Τις γιορτές, όπως πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, σχεδιάζονται περισσότεροι έλεγχοι διότι “η εικόνα είναι καλύτερη τις τελευταίες ημέρες και θα πρέπει να το διαφυλάξουμε αυτό” και κάλεσε τους πολίτες να μαζευτούν μεσημέρι κι όχι βράδυ με τις οικογένειές τους για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.  

Αναφορικά με τις μετακινήσεις μόνο για την Παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα και την  Πρωτοχρονιά, ο κ. Πέτσας είπε πως οι πολίτες μπορούν να κινηθούν με τον κωδικό 6.

Παράλληλα ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα τοπικά lockdown σε περίπτωση που  ο κορωνοϊός “ξεφύγει ξανά”, ενώ αναφορικά με το αν υπάρχει πιθανότητα άρσης του lockdown στις περιοχές αυξημένου ιικού φορτίου τόνισε ότι  μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021 θα ακολουθηθούν τα γενικά μέτρα και αργότερα θα εξεταστεί η φάση της σταδιακής απελευθέρωσης  για ορισμένες γεωγραφικές περιοχές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *