Saturday , 27 April 2024

Με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, δεν καταπολεμάς την ακρίβεια

Του Γ.Κατσιάνη

Καθημερινά στα κεντρικά γραφεία της Πειραιώς, εκατοντάδες ψηφοφόροι της ΝΔ τηλεφωνούν για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που απειλούν ότι δεν θα στηρίξουν το κυβερνών κόμμα στις ευρωεκλογές, σε περίπτωση που γίνει νόμος του κράτους ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών.

Την ίδια ώρα, χριστιανικές οργανώσεις διοργανώνουν την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για να εκφράσουν την αντίθεση τους στην κυβερνητική πρωτοβουλία.

Ωστόσο, την προσεχή Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, το νομοσχέδιο έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή και αναμένεται να λάβει την απαιτούμενη πλειοψηφία, παρά τις όποιες διαρροές ενδεχομένως να υπάρξουν.

Έτσι, θα κλείσει ένας κύκλος αντιπαράθεσης και διχασμού της ελληνικής κοινωνίας, η οποία επί ένα και πλέον μήνα σύρθηκε σε μια ατέρμονη συζήτηση με αντικρουόμενες απόψεις και ενστάσεις, αφήνοντας στην άκρη εξίσου σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με την επιβίωση εκατομμυρίων Ελλήνων, όπως η ακρίβεια.

Προσωπικά, δεν θεωρώ ότι το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση θα είναι τόσο μεγάλο ώστε να μειωθεί αισθητά η εκλογική της δύναμη, μιας και εξακολουθεί να διατηρεί απόσταση ασφαλείας από το δεύτερο, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Άλλωστε, ούτε η κλιμακούμενη ακρίβεια, ούτε οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, ούτε το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών έκαμψαν την βούληση των Ελλήνων να στηρίξουν την σημερινή κυβέρνηση.

Ωστόσο, θεωρώ ότι ο χρόνος φέρνει φθορά και η ανοχή μειώνεται όταν επιχειρείται ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης με άλλα ζητήματα από εκείνα που εκθέτουν καθημερινά την κυβέρνηση, όπως είναι η ακρίβεια.

Άλλωστε, μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *