Friday , 26 April 2024

Με 35 κατασχεμένα οχήματα ενισχύθηκε ο στόλος της ΕΛ.ΑΣ. στο νομό Θεσσαλονίκης

Του Γ. Κατσιάνη

«Ανάσα» στο πρόβλημα της έλλειψης οχημάτων που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες στο νομό Θεσσαλονίκης έδωσε η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, ενίσχυσε τον στόλο με 35 νέα οχήματα, τα οποία κατασχέθηκαν κατά την διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων.

«Πρόκειται για αυτοκίνητα, τα οποία ανήκαν σε πρόσωπα που συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους σε διάφορα παράνομα κυκλώματα, όπως συμμορίες ναρκωτικών», δήλωσε στο Ciy International  106,1 ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης.

«Ζητείται προσωπικό, επειγόντως»

Ωστόσο, ο κ. Τσαϊρίδης αποκάλυψε ότι υπάρχουν σημαντικά κενά σε οργανικές θέσεις στο νομό Θεσσαλονίκης.

«Εκατό αστυνομικοί θα μετατεθούν σε υπηρεσίες του νομού Θεσσαλονίκης, το Νοέμβριο, αριθμός ο οποίος ωστόσο δεν επαρκεί για να καλύψει τα κενά των 300 θέσεων που υπάρχουν σήμερα», σημείωσε ο κ. Τσαϊρίδης.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στο παράδειγμα του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπου η επέκταση των εγκαταστάσεων του θα απαιτήσει, το επόμενο διάστημα, διπλάσιο αριθμό αστυνομικών από όσους υπηρετούν στον αερολιμένα σήμερα.

«Ενδεικτικά να σας αναφέρω ότι ούτε ένας από τους συνολικά 1500 ειδικούς φρουρούς που θα προσληφθούν, το επόμενο διάστημα, δεν θα τοποθετηθούν σε αστυνομική υπηρεσία της Κεντρικής Μακεδονίας», δήλωσε με νόημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *