Friday , 26 April 2024

Μηδενικά έσοδα για τους οδηγούς ταξί έφερε ο κορωνοϊός – Δεν μπορούν να καλύψουν πλέον ούτε τα πάγια έξοδα

Το δικό τους αγώνα επιβίωσης δίνουν οι επαγγελματίες οδηγοί των ταξί, ο τζίρος των οποίων έχει συρρικνωθεί δραματικά, μετά την επιβολή της καραντίνας. Τον περασμένο Μάρτιο, οι επαγγελματίες είχαν λάβει έκτακτη ενίσχυση 800 ευρώ, ωστόσο μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης του κλάδου.

Χθες, το σωματείο ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη. Η συνάντηση έγινε μετά τη στάση εργασίας των ΤΑΞΙ και τη μηχανοκίνητη πορεία προς το Υπoυργείο Μακεδονίας Θράκης που είχε οργανώσει το Σωματείο Ταξί Θεσσαλονίκης, Τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ επίδοσαν επιστολή στον Πρωθυπουργό με τα αιτήματα του κλάδου.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σωματείο ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης θα τα συζητήσει με τον Υπουργό Οικονομικών. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης “Ο ΕΡΜΗΣ” Κλήμης Λεοντιάδης με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο fb “μετά την κινητοποίηση του Σωματείου σε συνεννόηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί εκατοντάδες συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους και τα ραδιοταξί της πόλης για την πειθαρχημένη και χωρίς προβλήματα διαμαρτυρία μας. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως τα οικονομικά προβλήματα θα τα συζητήσει με τον Υπουργό Οικονομικών. Επίσης για το δεύτερο άτομο θα συνεννοηθεί με τον ΕΟΔΥ. Τέλος, μας ευχαρίστησε για το δύσκολο έργο που επιτελούμε”.

Την περασμένη εβδομάδα το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί συναντήθηκε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν:

-Η δυνατότητα χορήγησης σε όλους τους οδηγούς ταξί του επιδόματος των 800 ευρώ και η ένταξη των ιδιοκτητών ταξί στις πληττόμενες επιχειρήσεις.

-Η δυνατότητα μεταφοράς με ταξί μελών της ίδιας οικογένειας (π.χ σύζυγοι) όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας.

Ο Υπουργός και ο Υφυπουργός δεσμεύτηκαν ότι σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία θα προωθηθούν τα αιτήματα αυτά. Κατά την διάρκεια της συνάντησης ετέθησαν κι άλλα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο, όπως η δυνατότητα ταξινόμησης ΕΔΧ Ταξί εννέα και επτά θέσεων με ταξίμετρο, η εντατικοποίηση των ελέγχων των Ε.ΙΧ. με οδηγό καθώς και ο επανέλεγχος όλων των ειδικών αδειών ταξί.

Ο Υπουργός και ο Υφυπουργός δεσμεύτηκαν για την μελέτη και προώθηση όλων των αιτημάτων και υποσχέθηκαν ότι εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που επικρατούν θα εξετάσουν και την δυνατότητα παράτασης του ορίου ηλικίας των κυκλοφορούντων ΕΔΧ αυτοκινήτων τουλάχιστον έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *