Wednesday , 24 April 2024

Μηνιαίο επίδομα 200 ευρώ στους αγωνιστές της Κύπρου

Στη χορήγηση μηνιαίου επιδόματος 200 ευρώ σε όσους Έλληνες υπηρέτησαν την στρατιωτική τους θητεία στη Ζώνη Πρόσω της Κύπρου και συμμετείχαν στα δραματικά γεγονότα των ετών 1964, 1967 και 1974, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.                                                                                                                               

Η εν λόγω παροχή θεσπίζεται με τροπολογία στο υπό συζήτηση φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και θα χορηγείται από την 1η Αυγούστου,  με μοναδική προϋπόθεση την προσκόμιση πιστοποιητικού Ζώνης Πρόσω, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.                                                                                                                   

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το επίδομα απαλλάσσεται από τη φορολόγηση, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και οποιασδήποτε άλλης κράτησης, είναι ακατάσχετο  και δεν συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένες οφειλές προς το δημόσιο ή τις τράπεζες.                                                                                                                                 

«Η κυβέρνηση, με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αποδεικνύει έμπρακτα ότι αναγνωρίζει τους αγώνες και τιμά την προσφορά όλων όσοι έδωσαν μάχες στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση του Έθνους και της πατρίδας», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *