Friday , 29 March 2024

Μηνύματα ενσυναίσθησης και ενότητας από Κ.Σακελλαροπούλου και Κ.Μητσοτάκη – Προκλητικές τουρκικές υπερπτήσεις ανήμερα Δεκαπενταύγουστου

Μηνύματα ενότητας, ενσυναίσθησης και τιμής στο πρόσωπο της Θεοτόκου απηύθυναν από την Πάρο και την Τήνο, αντίστοιχα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Γιορτάζουμε και φέτος τη μεγάλη αυτή μέρα για την Ορθοδοξία, προσβλέποντας στην παρηγορητική και εμψυχωτική προστασία της Θεοτόκου. Με το πρόσωπό Της, εμείς οι Έλληνες έχουμε συνδέσει την αγάπη, τη φροντίδα για τον αδύναμο, την ενσυναίσθηση. Εύχομαι οι αξίες αυτές να συνεχίσουν να μας εμπνέουν. Χρόνια πολλά»» δήλωσε συγκεκριμένα η κ. Σακελλαροπούλου μετά το πέρας της λειτουργίας στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.

“Μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα είναι η ενότητα”, τόνισε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Τήνο, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση θα παραμείνει στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη για να υπερβούν τις δυσκολίες. 

“Από τα πιο μικρά και απομονωμένα ξωκλήσια μέχρι και τα μεγάλα προσκυνήματα της εκκλησίας μας η Ελλάδα, η ορθοδοξία, γιορτάζουμε σήμερα την Κοίμηση της Θεοτόκου. Αντλούμε δύναμη και πίστη για να μπορούμε να ξεπεράσουμε τις μεγάλες δυσκολίες και να βαδίσουμε στο δρόμο της προόδου, της αυτοπεποίθησης και της κοινωνικής συνοχής. Αυτή την σπουδαία μέρα για την Ορθοδοξία μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα παραμένει η ενότητα και η προσήλωση στους στόχους του μέλλοντος” ανέφερε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: “Θα σταθούμε δίπλα σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Με πίστη θα μείνουμε πιστοί στον δρόμο που  έχουμε χαράξει για μία Ελλάδα της ευημερίας, της αυτοπεποίθησης, της κοινωνικής συνοχής”.

Τουρκικές υπερπτήσεις

Στο μεταξύ, δύο ζεύγη τουρκικών F-16 εισήλθαν σήμετρα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια το πρώτο τουρκικό ζεύγος πέταξε πάνω από την Κίναρο στις 11:05 το πρωί και τα Μαύρα Λέρου τρία λεπτά αργότερα, στα 27.000 πόδια, ενώ το δεύτερο τουρκικό ζεύγος πέταξε πάνω από την Κανδελιούσσα – δυτικά της Νισύρου – στα 23.000 πόδια στις 11:19 π.μ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *