Wednesday , 24 April 2024

Μητσοτάκης: Αποζημίωση 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο από την Αττική Οδό-Συνεχίζεται η “μάχη” με τα προβλήματα

Αποζημ,ίωση ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβσιμένο αυτοκίνητο στα χιόνια θα καταβάλει η Αττική Οδός, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από σύσκεψη που είχε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, τους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσο, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, τον υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιο Μάνο.

Στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση της κατάστασης και ελήφθησαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία.

Σχετικές ενημερώσεις και ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τι;ς 11 από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Στυλιανίδη και από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι επικοινώνησε με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο και η εταιρεία το αποδέχθηκε.

Η χώρα συνεχίζει να βρίσκεταιο στη δίνη της “ΕΡλπίδας” (πλην της Θεσσαλονίκης και μέρους της Κεντρικής Μακεδονίας). Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση απεγκλωβισμού εκατοντάδων οδηγών που βρίσκονταν για πολλές ώρες ακινητοποιημένοι με τα οχήματά τους στην Αττική Οδό, ενώ συνεχίζεται και η μάχη για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στιςπειροχές όπου διεκόπη.

Οι κεντρικοί δρόμοι του Δήμου Αθηναίων είναι ανοικτοί, ενώ προσβάσιμα είναι και τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Oχήματα έργου του δήμου (42 συνολικά εκχιονιστικά, αλατιέρες κ.α ) επιχειρούσαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και από νωρίς το πρωί και αφού άνοιξαν τις κεντρικές οδικές αρτηρίες, όλες οι δυνάμεις του Δήμου συνεχίζουν τον αποχιονισμό σε συνοικίες της Αθήνας.

Με ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ συμβουλεύει τους πολίτες αν διαπιστώσουν ζημιές στο δίκτυο να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή με πεσμένα καλώδια και στύλους. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να καλέσουν στο 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ (deddie.gr).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *