Tuesday , 16 April 2024

Μητσοτάκης από Έδεσσα: “Η Μακεδονία μπροστάρης στη μεγάλη πολιτική αλλαγή”

Τη βεβαιότητα ότι στις εκλογές της Κυριακής “η Έδεσσα, η Πέλλα, η Μακεδονία, ολόκληρη η Ελλάδα θα στείλουν ένα μήνυμα μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής” εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην πλατεία Τημενιδών, στην Έδεσσα, ζητώντας από τους ψηφοφόρους να μην πάει ούτε μία ψήφος χαμένη.

Επισήμανε, εξάλλου, ότι δεν είναι τυχαίο που θα κλείσει αύριο, Παρασκευή, την προεκλογική περίοδο στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία. “Έχει ιδιαίτερο συμβολισμό αυτή η επιλογή” είπε σχετικά και πρόσθεσε: “Στηρίξτε μας να στείλουμε το μήνυμα από τη Μακεδονία, από τη Θεσσαλονίκη, θα είναι μπροστάρης η Μακεδονία στην μεγάλη πολιτική αλλαγή”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε μάλιστα και καυστικά τη συμμετοχή του κόσμου στη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας: “Αν κρίνω από τον κόσμο που αυθόρμητα μαζεύτηκε σήμερα εδώ πέρα στην Έδεσσα, μάλλον πιο πολύ κόσμο έχουμε σήμερα εμείς εδώ, από ό,τι είχε ο αντίπαλος μας χθες στη Θεσσαλονίκη. Σας ευχαριστώ πολύ για τη στήριξη”

“Το βράδυ της 26ης Μαΐου θα είμαστε νικητές και αυτή δεν θα είναι μια νίκη της ΝΔ, θα είναι μια νίκη της Ελλάδος, θα είναι μια νίκη όλων των Ελλήνων. Πάμε γερά, πάμε δυνατά, μέχρι την τελική νίκη” τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, εκπέμποντας μήνυμα ενότητας της παράταξης και παραινώντας τους ψηφοφόρους του κόμματος, στον χρόνο που απέμεινε ως τις εκλογές της Κυριακής, να πείσουν «αναποφάσιστους» να στηρίξουν στην κάλπη τη ΝΔ και τον ίδιο προσωπικά.

Εκτίμησε, επίσης, ότι σε αυτή τη συγκυρία η παράταξη θα στηριχθεί και από νέους ψηφοφόρους, οι οποίοι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, καθώς το δίλημμα των εκλογών, όπως είπε, είναι τόσο ξεκάθαρο: “Αν θα πάμε μπρος ή αν θα πάμε πίσω, αν είμαστε με την πρόοδο, ή με οπισθοχώρηση, αν είμαστε με την Ευρώπη, ή αν είμαστε με τον Μαδούρο, αν είμαστε με την ασφάλεια ή με την ανασφάλεια, αν είμαστε με τη δημοκρατία ή με τον αυταρχισμό….Οι πολίτες την Κυριακή θα πουν ένα μεγάλο «όχι» στα «ψέματα», στη «φτώχεια, στους φόρους, στον εθνικό διχασμό, στην εθνική ταπείνωση, στην επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό είναι το “όχι”, το οποίο θα πείτε σε αυτή την κυβέρνηση. Θα πείτε όμως με την ψήφο σας και ένα μεγάλο “ναι”. Όχι απλά στη μεγάλη πολιτική αλλαγή η οποία έρχεται, αλλά ένα “ναι” στη μεγάλη μας παράταξη. Στην ενωμένη και ανανεωμένη ΝΔ”.

Τον πρόεδρο της ΝΔ συνόδευε ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ παραβρέθηκε και ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ, Γιώργος Καρασμάνης, στελέχη και μέλη του κόμματος. Ο κ.Μητσοτάκης αναχώρησε από την Έδεσσα και θα μιλήσει απόψε στη Φλώρινα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *