Sunday , 5 May 2024

Μητσοτάκης και Κασσελάκης ανοίγουν τον δρόμο στον Ανδρουλάκη για το Μαξίμου

Του Γ.Κατσιάνη

Από την μία, οι παλινωδίες της κυβέρνησης σε ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Ο Κ. Μητσοτάκης προτάσσει το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών, ως “μείζον ζήτημα για την κοινωνία”, θέτει σε δεύτερη μοίρα τα αιτήματα των αγροτών, επικαλούμενος “στενά δημοσιονομικά περιθώρια” και αφήνει εκατομμύρια πολίτες να πλήττονται από την ακρίβεια, με αντάλλαγμα τα “ψίχουλα” του κατώτατου μισθού και των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα, μετά από 13 χρόνια ύφεσης.

Από την άλλη, στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. συνεχίζεται η…φαγωμάρα, παρά την απόσυρση της αρχικής πρότασης για εκ νέου εκλογές.

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίζει να “οργώνει” την χώρα, παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε μια σειρά από καίρια ζητήματα όπως η οικονομία, η καθημερινότητα, η παιδεία και η υγεία.

Ο ορίζοντας των ευρωεκλογών καθιστά εφικτή την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση των ποσοστών της ΝΔ, την νέα πτώση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε τροχιά εξουσίας, με την κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Και μετά;

Από το καλοκαίρι του 2024, όλα πλέον θα κινούνται στον ρυθμό των αντίρροπων δυνάμεων, με τη ΝΔ να καταγράφει σταθερά πτωτική πορεία, λόγω της φθοράς που καλείται να διαχειριστεί μια κυβέρνηση πέντε ετών στην Ελλάδα.

Για όσους βιαστούν να εκφράσουν αντίθετη γνώμη, να θυμίσω ότι από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, καμία κυβέρνηση δεν έχει πετύχει το “3/3”, δηλαδή τρίτη σερί θητεία.

Επιπλέον, στην ελληνική πολιτική σκηνή ισχύει ο νόμος της ελεύθερης πτώσης, σύμφωνα με την οποία η μόνη δύναμη που ενεργεί στο σώμα (κόμμα) είναι το βάρος του (φθορά).

Βέβαια, σε τρία χρόνια, πολλά μπορούν να γίνουν.

Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται, όπως η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην εξουσία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *