Friday , 19 April 2024

Μη επιστρεπτέα επιχορήγηση από την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας ζητούν οι επαγγελματίες της εστίασης, οι οποίοι έμειναν έξω από το πρόγραμμα «Διέξοδος»

Του Γ. Κατσιάνη

Έκκληση στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να υλοποιήσει ένα νέο πρόγραμμα  ενίσχυσης επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία, απευθύνουν οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης. 

Με υπόμνημα της προς τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, η διοίκηση της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης ζητά να υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο θα προβλέπει τη διάθεση μη επιστρεπτέας επιχορήγησης από 10.000 έως 20.000 ευρώ σε πληττόμενες επιχειρήσεις του κλάδου.

Αφορμή για την παρέμβαση της Ένωσης προς την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας  στάθηκε η μη συμμετοχή των επιχειρήσεων της εστίασης στο πρόγραμμα «Διέξοδος», γεγονός που παραδέχτηκε και ο τομεάρχης Τουρισμού, Αλέξανδρος Θάνος, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2020 (βλέπε Ένταξη των επιχειρήσεων εστίασης στο επιδοτούμενο πρόγραμμα της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και στην μη επιστρεπτέα προκαταβολή, ζητούν οι επαγγελματίες του κλάδου | Thesseconomy).  

«Παρατηρούμε με μεγάλη μας λύπη και εκφράζουμε την δυσαρέσκεια μας, διότι, η Εστίαση αν και έχει συμπεριληφθεί στα μέτρα στήριξης, δυστυχώς η μοριοδότηση της είναι ιδιαίτερα χαμηλή (λόγου του κριτηρίου της χρονικής περιόδου του δευτέρου τριμήνου του 2020), με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις μας να μη μπορούν να λάβουν την όποια οικονομική ενίσχυση προσφέρθηκε από πλευράς της Περιφέρειας», τονίζεται μεταξύ άλλων, στο υπόμνημα της Ένωσης.

Να σημειωθεί ότι 27 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, με την οποία υποστηρίζουν ότι το πρόγραμμα «Διέξοδος» παρέχει «ανισοβαρή στήριξη» μεταξύ διαφορετικών κλάδων επιχειρήσεων.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *