Friday , 19 April 2024

Μια αναπνοή από το lockdown οι Σέρρες

Μια αναπνοή από την εφαρμογή τοπικού lockdown βρίσκεται η περιφερειακή ενότητα Σερρών και αναμένονται εξελίξεις άμεσα.

Όπως ανέφερε η καθηγήτρια πνευμονολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων , Αναστασία Κοτανίδου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τα δεδομένα για τις Σέρρες δεν είναι καθόλου καλά και αναμένεται η επιτροπή μέχρι το βράδυ να αποφασίσει αν θα μπει τελικά η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών στο επίπεδο 4 και σε καθεστώς lockdown.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσαφής. σε δηλώσεις του εξέφρασε έντονη ανησυχία πως οι Σέρρες θα ακολουθήσουν την πορεία της Καστοριάς και της Κοζάνης και θα μπουν στο επίπεδο συναγερμού 4 (αυξημένου κινδύνου) και απηύθυνε έκκληση σε όλους τους κάτοικους της περιοχής να “συμμαχήσουν για να κερδίσουν το στοίχημα της ζωής”.

Σύμφωναμε τον δήμαρχο Σερρών, την τελευταία εβδομάδα υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων και στην περιοχή καταγράφονται τουλάχιστον 200 ενεργά κρούσματα, ενώ πριν από δυο εβδομάδες δεν υπήρχε σχεδόν κανένα και ο ίδιος αποδίδει την εξέλιξη αυτή στον γενικότερο εφησυχασμό αλλά και στο γεγονός ότι στις Σέρρες – επειδή δεν υπήρχαν περιοριστικά μέτρα- συνέρρεαν για να διασκεδάσουν κάτοικοι άλλων περιοχών, όπως λ.χ. από τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να δημιουργείται συνωστισμός.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *