Tuesday , 16 April 2024

Μια μαθήτρια Λυκείου βάζει «πλώρη» για τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου!

Στον «στίβο» της τοπικής αυτοδιοίκησης αποφάσισε να «τρέξει» μια μαθήτρια του Λυκείου, η Δήμητρα Ματθαιοπούλου, η οποία μόλις πρόσφατα απέκτησε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, συμπληρώνοντας το 18ο έτος της ηλικίας της.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η free press εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ news», πρόκειται για την κόρη του πατέρα Γεώργιου, του εφημέριου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, η οποία ετοιμάζεται να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση της δημοτικής συμβούλου στη δημοτική ενότητα Ωραιοκάστρου.

Η 18χρονη Δήμητρα παραδέχεται πως ο «δρόμος» θα είναι δύσκολος, καθώς παράλληλα θα συνεχίζει τις σπουδές της, αλλά όπως λέει η ίδια «με προσπάθεια και μεράκι όλα γίνονται». Η ίδια δεν ανοίγει ακόμη τα «χαρτιά» της δημοσίως όσον αφορά στη δημοτική παράταξη με την οποία θα δώσει τη «μάχη του σταυρού», τονίζοντας πως η σχετική ανακοίνωση θα γίνει από τον επικεφαλής του συνδυασμού ο οποίος είναι και ένας από τους επτά υποψηφίους δημάρχους του Ωραιοκάστρου.

Ωστόσο, σβήνοντας τα 18 κεράκια της ενηλικίωσης που της ανοίγουν τον δρόμο της υποψηφιότητας, μιλά για τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. «Πιστεύω πως οι νέοι πρέπει να συμμετέχουν στα κοινά, να ενδιαφέρονται για όσα θέματα απασχολούν την κοινωνία μας και να αγωνίζονται για την επίλυση των προβλημάτων που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας», είπε στην εφημερίδα του Ωραιοκάστρου η νεαρή μαθήτρια η οποία συμφωνεί πως οι νέοι έχουν γυρίσει τα τελευταία χρόνια την πλάτη στην πολιτική και στους πολιτικούς, ενώ διστάζουν να εμπλακούν και με την τοπική αυτοδιοίκηση, διότι υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης. «Δεν εμπιστεύονται πλέον τους πολιτικούς, αλλά και τον οποιονδήποτε δήμαρχο. Ωστόσο πιστεύω πως αυτή η στάση που έχουν οι συνομήλικοί μου πρέπει και μπορεί να αλλάξει. Και αυτός είναι ένας από τους στόχους μου: Να ενεργοποιήσω περισσότερους νέους στην προσπάθειά μας να κάνουμε το Ωραιόκαστρο έναν τόπο ωραίο, φιλικό, ασφαλή, καθαρό και προσβάσιμο σε όλους τους δημότες, με υψηλού επιπέδου δομές στην εκπαίδευση, στην υγεία, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε αν θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας, στον τόπο μας», σημειώνει η Δήμητρα η οποία πιστεύει πως οι νέοι έχουν και καλές ιδέες και σύγχρονες προτάσεις. Πάντως, για την ίδια, πρώτη προτεραιότητα είναι να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων της σχολικής στέγης με βελτίωση των εγκαταστάσεων και τη δημιουργία γηπέδων, εργαστηρίων και χώρων πρασίνου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *