Friday , 29 March 2024

“Μικρό καλάθι” κρατούν οι επιχειρηματίες εστίασης και καφέ μπαρ της Θεσ/νίκης για τη μείωση του ΦΠΑ από τη Δευτέρα

Μικρό καλάθι κρατούν οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης της Θεσσαλονίκης ως προς την αποτελεσματικότητα της μείωσης του ΦΠΑ στον καφέ, τα αναψυκτικά και όλα τα μη αλκοολούχα ποτά από μεθαύριο, Δευτέρα 1η Ιουνίου στην τόνωση της αγοράς του κλάδου τους.

“Κρατάμε μικρό καλάθι εκ των πραγμάτων. Δεν έγινε κάποια μείωση του ΦΠΑ αξιόλογη, αφορά μόνο τον καφέ, τα αναψυκτικά και το τσάι, δεν αφορά το φαγητό και δεν θα επηρεάσει σε απολύτως τίποτε”, τονίζει χαρακτηριστικά στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, κ.Ιωάννης Φιλοκώστας. Όπως επισημαίνει, επίσης, μπορεί μεν στα προϊόντα αυτά να μειωθεί η τιμή, αλλά το θέμα είναι πώς θα αντεπεξέλθουν οι επαγγελματίες στις υποχρεώσεις τους με λιγότερα τραπεζοκαθίσματα.

Περαιτέρω, ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης εκφράζει έντονη ανησυχία και προβληματισμό για το πώς θα επιβιώσουν οι επιχειρήσεις του κλάδου από το φθινόπωρο κι εξής όταν θα πρέπει να αρχίσουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους που έχουν μετατεθεί (σ.σ.με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας έναντι του κορωνοϊού) αλλά και τις νέες υποχρεώσεις που θα “τρέχουν” τότε, καθώς οι πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας της εστίασης είναι ξεκάθαρα αποθαρρυντικές.

Στη Θεσσαλονίκη, όπως σημειώνει σχετικά ο κ.Φιλοκώστας, τα καφέ-μπαρ κινήθηκαν κάπως τις πρώτες αυτές τις πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας, αλλά το φαγητό δεν πήγε καλά και η ζήτηση είναι μικρή. Τα μαγαζιά στα κοντινά παράλια της Θεσσαλονίκης αναμένεται ότι “θα μισοδουλέψουν” αλλά και αυτά με κουτσουρεμένη σεζόν, αλλά η Θεσσαλονίκη δεν αναμένεται να έχει τουριστική κίνηση, που να επιτρέπει αισιόδοξες προβλέψεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *