Saturday , 20 April 2024

Μισθός 830 ευρώ το μήνα σε 9.000 άνεργους, μέσω ΟΑΕΔ

Την ευκαιρία σε 9.000 άνεργους να λάβουν μηνιαίο μισθό 830 ευρώ για ένα χρόνο, δίνει το  πρόγραμμα «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» του ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα επιχορηγεί για 12 μήνες εργοδότες του ιδιωτικού τομέα (επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, Κοιν.Σ.Επ.) που προσλαμβάνουν επιδοτούμενους ανέργους με «επιταγές επανένταξης» σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Δικαιούχοι είναι οι άνεργοι τακτικής επιδότησης (πέντε μηνών και άνω) και οι μακροχρόνια άνεργοι που αποφασίζουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας».

Η διαδικασία

Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην ιστοσελίδα του οργανισμού (www.oaed.gr).

«Από εκεί και πέρα, οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους για τις ειδικότητες που υπάρχουν», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας του ΟΑΕΔ, Δημήτρης Καραμπέρης.

Να σημειωθεί ότι οι άνεργοι δεν υποβάλλουν αίτηση αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα από το υποκατάστημα του ΟΑΕΔ της περιοχής τους (ΚΠΑ2).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *