Friday , 10 May 2024

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΥΜΑΘ και ΟΦΥΠΕΚΑ για την προστασία του Θερμαϊκού κόλπου

Λύση στο ζήτημα της χρηματοδότησης του επιφανειακού καθαρισμού του Θερμαϊκού κόλπου δίνει το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης και η πρόεδρος του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), Μαρία Παπαδοπούλου.

Ειδικότερα, το μνημόνιο έχει ισχύ για δυο χρόνια και θα ανανεώνεται αυτομάτως.

Επιπλέον, οι δύο φορείς καθιερώνουν ένα πλαίσιο συνεργασίας όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης του θαλάσσιου περιβάλλοντος του Θερμαϊκού, στο οποίο περιλαμβάνεται και η υλοποίηση της σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών περισυλλογής επιπλεόντων αντικειμένων και κηλίδων καθώς και η αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης του κόλπου.

“Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με τον ΟΦΥΠΕΚΑ δεν περιορίζεται μόνο στο έργο του επιφανειακού καθαρισμού, αλλά αφορά στην ουσιαστική αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στον Θερμαϊκό κόλπο και αναδεικνύει τη σημασία και την προτεραιότητα που δίνουμε στην προστασία και βιώσιμη ανάπτυξη του περιβάλλοντος. Οικοδομούμε μια γόνιμη συνεργασία προς όφελος της πόλης, μέσα από καλό συντονισμό και ανταλλαγή απόψεων. Διότι ο Θερμαϊκός κόλπος δεν είναι μόνο το θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης, αλλά αφετηρία ναυτιλιακών, τουριστικών και αλιευτικών δραστηριοτήτων που υποστηρίζουν τις αναπτυξιακές προοπτικές της πόλης”, δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΟΦΥΠΕΚΑ τόνισε ότι “η συγκεκριμένη δράση είναι μια από τις πολλές που ο ΟΦΥΠΕΚΑ υλοποιεί για όλες τις προστατευόμενες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας”.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *