Monday , 6 May 2024

“Μούσκεψε” η Βόρεια Ελλάδα – Καταστροφές και προβλήματα στη Θάσο, το Κιλκίς, τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη

Προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας προκαλούν οι συνεχείς καταιγίδες και άνεμοι.

Στο “μάτι του κυκλώνα” βρέθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας η Θάσος (βλ. φωτό), όπου πλημμύρισαν σπίτια, ξενοδοχεία, καταστήματα κ.ο.κ. στα Λιμενάρια και τον Ποτό και παρασύρθηκαν οχήματα από τα ορμητικά νερά, ενώ προβλήματα προκλήθηκαν και στη Χαλκιδική, κυρίως στον Πολύγυρο, την Αρναία και την Καλλικράτεια.

Στην ανατολική Θεσσαλονίκη έπεσαν σήμερα το πρωί δυο δέντρα, εκ των οποίων το ένα πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα (στην Τριανδρία), ενώ χθες δέντρο είχε πέσει στην οδό Αγίου Δημητρίου πάνω σε διερχόμενο όχημα και άλλο ένα στο πάρκο της Νέας Ελβετίας. Στο μεταξύ, χωρίς ρεύμα παραμένει από χθες το βράδυ στις 9.30 ο Τρίλοφος και άλλες περιοχές της Θέρμης Θεσσαλονίκης λόγω πτώσης δυο κολωνών της ΔΕΗ από την κακοκαιρία σε δύσβατο σημείο.

Χαρακτηριστικό είναι, επίσης, το γεγονός ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί πάνω από 380 κλήσεις για άντληση υδάτων σε διάφορες περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Πέλλας και χρειάστηκε να επέμβει σε πάνω από 79 περιπτώσεις για άντληση υδάτων και για 20 κοπές δέντρων.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *