Sunday , 5 May 2024

Μπαίνουν από αύριο, 16 Δεκεμβρίου, στις ράγες τα τρένα – 4 δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα

«Σφυρίζουν» από αύριο , Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, και πάλι τα σιδηροδρομικά επιβατικά τρένα και θα εκτελούν τα δρομολόγια στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, μετά την αποκατάσταση της γραμμής και της εξασφάλισης κυκλοφορίας από τον Διαχειριστή Υποδομής ΟΣΕ.

Ταξίδι 4 ωρών και 53 λεπτών
Τα δρομολόγια θα εκτελούνται με μειωμένη ταχύτητα σε ορισμένα σημεία του δικτύου και ο συνολικός χρόνος διαδρομής θα διαρκεί 4 ώρες και 53 λεπτά. Συνολικά θα εκτελούνται τέσσερα δρομολόγια από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη (07:58 π.μ., 10:58 π.μ., 14:58 μ.μ., και 17:58 μ.μ.). Άλλα τέσσερα δρομολόγια θα εκτελούνται από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα (07:04 π.μ., 10:04 π.μ., 14:04 μ.μ., και στις 17:10 μ.μ.). Υπενθυμίζεται ότι η σιδηροδρομική σύνδεση στον κεντρικό άξονα Αθηνών – Θεσσαλονίκης, είχε διακοπεί εξαιτίας των καταστροφών που προκλήθηκαν από τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias».

Προς αποκατάσταση των ζημιών
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εντός των πρώτων μηνών του 2024 θα ξεκινήσουν και οι εργασίες οριστικής αποκατάστασης τόσο του κύριου άξονα όσο και των δύο άλλων σιδηροδρομικών τμημάτων, Λάρισας – Βόλου και Παλαιοφαρσάλου – Καλαμπάκας, αλλά και της τουριστικής γραμμής του Πηλίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *