Friday , 3 May 2024

Μπακογιάννης και Ζέρβας στο πλευρό του δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη

Του Γ.Κατσιάνη

Ιδιαίτερο συμβολισμό είχε η παρουσία των δημάρχων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Χειμάρρα για την αποφυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου, Φρέντι Μπελέρη. 

Στον χαιρετισμό του, ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε ότι “η δημοκρατία δεν φυλακίζεται. Η φωνή των πολιτών δεν φιμώνεται”.

“Η εντολή του λαού δεν νοθεύεται. Η Χειμάρρα έχει δήμαρχο. Τελεία και παύλα. Με όνομα και επίθετο. Φρέντης Μπελέρης – Fredi Beleris. Η δημοκρατία, η δικαιοσύνη, το κράτος δικαίου, τα πολιτικά δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες. Μαζί μέχρι την τελική δικαίωση”. δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία που ανέλαβε για τη διεθνοποίηση της υπόθεσης Μπελέρη, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε γνωστό ότι έχουν σταλεί σχετικές επιστολές σε όλο το δίκτυο των αδελφοποιημένων με τη Θεσσαλονίκη πόλεων.

“Πρέπει όλοι να μάθουν γιατί ο Φρέντι βασανίζεται και καταπατώνται τα δικαιώματά του. Κανείς να μη μπορεί να πει ότι δεν ήξερε πως σε ετούτη τη γωνιά της γης η Δημοκρατία απειλείται και ξεριζώνεται”, σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. 

Να σημειωθεί ότι τον Μάϊο 2023, παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Φρέντι Μπελέρη συνελήφθη με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων.

Το δικαστήριο του Αυλώνα, όπου παραπέμφθηκε από τον περιφερειακό εισαγγελέα, δήλωσε αναρμόδιο για την υπόθεση και την παρέπεμψε στην Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, με τον Μπελέρη να παραμένει μέχρι σήμερα προφυλακισμένος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *