Sunday , 28 April 2024

“Μπαράζ” αγωγών αποζημίωσης κατά της BioNTech στη Γερμανία

Αντιμέτωπη με εκατοντάδες αγωγές αποζημίωσης από εκατοντάδες Γερμανούς πολίτες που δηλώνουν ότι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό επέφερε βλάβη στην υγεία τους, βρίσκεται η εταιρεία BioNTech.

Ειδικότερα, η πρώτη αγωγή εκδικάζεται σήμερα, με την καταγγέλλουσα να διεκδικεί αποζημίωση 150.000 ευρώ, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, όπως πόνους στο πάνω μέρος του σώματος, οίδημα στα άκρα και εξάντληση.

Από τα 129 εκατ. εμβόλια που χορηγήθηκαν στη Γερμανία, το επιστημονικό ινστιτούτο Paul Ehrlich έλαβε 338.857 καταγγελίες για ύποπτες παρενέργειες, ανάμεσά τους 54.879 σοβαρές περιπτώσεις.

«Μέχρι στιγμής δεν μπορεί να αποδειχθεί αιτιώδης συνάφεια μεταξύ των παρουσιαζόμενων βλαβών στην υγεία και του εμβολιασμού σε καμία από τις περιπτώσεις που εξετάστηκαν», τονίζει από την πλευρά της η φαρμακευτική εταιρεία.

Ελλάδα

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), το 2022 καταγράφηκαν συνολικά 1.633 αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών, εκ των οποίων τέσσερις στις δέκα περιπτώσεις (39,92%) αφορούσαν άτομα ηλικίας 30-49 ετών.

Η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα ήταν τα κύρια συμπτώματα που καταγράφηκαν ενώ σύμφωνα με τον ΕΟΦ υπάρχουν αναφορές για συνολικά 63 θανάτους, το διάστημα 2021-2022 που σχετίζονται με το εμβόλιο κατά της covid-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *