Friday , 29 March 2024

“Μποναμάς” 1.000 ευρώ αύριο σε πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες

Το «πράσινο» φως για την χορήγηση επιδόματος 1.000 ευρώ σε εκατοντάδες πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες, άναψε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Ειδικότερα, το επίδομα θα καταβληθεί αύριο, Τρίτη 1 Οκτωβρίου σε όσες έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων του λογαριασμού αγροτικής εστίας (ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ) και πληρούσαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες, οι οποίες είναι συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ),έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης κατά το χρόνο υποβολής της σχετικής αίτησης.

Δικαίωμα λήψης του επιδόματος έχουν όσες αγρότισσες μητέρες έχουν τουλάχιστον τρία παιδιά τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση (ΑΕΙ,ΤΕΙ) ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ www.opeka.gr (Προγράμματα Αγροτικής Εστίας).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *