Thursday , 28 March 2024

«Μπόνους» 25% δίνει ο ΟΑΕΔ σε όσες επιχειρήσεις προσλάβουν ανέργους, ηλικίας 55-67 ετών

Το «πράσινο φως» για την αύξηση των προσφερόμενων θέσεων εργασίας, τη διεύρυνση των δικαιούχων και την αύξηση της επιδότησης του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας από 55 έως 67 ετών, άναψε η διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Ειδικότερα, αποφάσισε την προσφορά 8.300 νέων θέσεων εργασίας, με επέκταση των δικαιούχων σε όλα τα νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα, επιπλέον των επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων δήμων και περιφερειών που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα.

Επιπλέον, η διοίκηση του ΟΑΕΔ προχωρά σε αύξηση της επιδότησης για άνεργους, ηλικίας 55-67 ετών από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 600 ευρώ στα 750 ευρώ, μηνιαίως.                                                                                                                                       

Η διάρκεια της επιχορήγησης παραμένει στους 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες, ύστερα από αίτηση του δικαιούχου.

«Σκοπός των βελτιώσεων είναι να στηριχτεί αυτή η ευάλωτη ομάδα του εργατικού δυναμικού, μέσω αυξημένου αριθμού προσλήψεων, στο αμέσως επόμενο διάστημα εφαρμογής του ενισχυμένου προγράμματος», επισημαίνει ο ΟΑΕΔ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *