Friday , 29 March 2024

Μόλις ένας στους τρεις επιστήμονες έλαβε το επίδομα των 400 ευρώ-«Πυρά» κατά της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας

Του Γ. Κατσιάνη

Δριμύ κατηγορώ σε βάρος της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας για την απόφαση της να θεσπίσει κριτήρια σχετικά με την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης των 400 ευρώ, εξαπολύουν εννιά επιστημονικοί φορείς της χώρας.

Με κοινή τους επιστολή, οι πρόεδροι των επιστημονικών φορέων τονίζουν πως η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αθέτησε την υπόσχεση της για διάθεση του επιδόματος των 400 ευρώ σε 120.000 δικαιούχους, με αποτέλεσμα όπως επισημαίνουν να δοθούν 17,7 εκατ. ευρώ σε μόλις 44.285 επιστήμονες!  

«Με πρωτοφανή για προνοιακή παροχή πρόβλεψη της ΚΥΑ τέθηκαν κριτήρια μείωσης τζίρου (20%) και οικογενειακού εισοδήματος με τη θέσπιση των οποίων διαφωνήσαμε άμεσα», υπογραμμίζουν, μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι των φορέων, καταγγέλλοντας παράλληλα τον αποκλεισμό «μεγάλης πλειοψηφίας των επιστημόνων και δη αυτών με τα χαμηλότερα εισοδήματα».                           

Μάλιστα, οι επιστημονικοί φορείς ζητούν από το υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει σε άμεση αποκατάσταση της ανακολουθίας, με την έκδοση νέας ΚΥΑ με την οποία «θα αίρεται η πρόβλεψη της μείωσης τζίρου 20% και το οικογενειακό εισόδημα, ώστε να χορηγηθεί το ποσό πλέον των όσων το έχουν ήδη λάβει και στους πιο αδύναμους οικονομικά επιστήμονες με βάση την αύξουσα σειρά των δικαιούχων καθώς και την παροχή ειδικού χορηγήματος σε όσους νόσησαν από covid-19 και στις οικογένειες των θανόντων από τη νόσο».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της κοινής επιστολής προς το υπουργείο Εργασίας  i_epistoli.pdf (dsa.gr)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *