Saturday , 4 May 2024

Μόνικα Μπελούτσι: Στη Θεσσαλονίκη 8 και 9 Νοεμβρίου – Θα τιμηθεί με τον Χρυσό Αλέξανδρο

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 του μηνός η Μόνικα Μπελούτσι, προκειμένου να βραβευθεί με τον τιμητικό Χρυσό Αλέξανδρο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η Ιταλίδα σταρ και σύμβολο διαχρονικής ομορφιάς θα παρευρεθεί σε δύο ειδικές προβολές του φεστιβάλ.

Οι δύο προβολές
Η πρώτη στις 8 Νοεμβρίου όπου θα προβληθεί η ταινία «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις», η κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης παράστασης του Τομ Βολφ, η οποία αποτέλεσε και το θεατρικό ντεμπούτο της Μπελούτσι το 2019. Η προβολή εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για το «Έτος Μαρίας Κάλλας». Η δεύτερη στις 9 του μηνός πρόκειται για την αξέχαστη «Μαλένα» του Τζουζέπε Τορνατόρε, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει και η απονομή του βραβείου. Αξίζει να αναφερθεί το sold out και για τις δύο προβολές μόλις ανακοινώθηκε η επίσκεψη της Μόνικας Μπελούτσι στην πόλη. Τοπικοί, πολιτικοί φορείς αλλά και λάτρεις του κινηματογράφου του σινεμά και του φεστιβάλ έσπευσαν να προμηθευτούν μια πρόσκληση ή ένα εισιτήριο για τις τις δύο μέρες αλλά δεν κατόρθωσαν να βρουν ούτε για δείγμα.

Στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Περάκης και οΤζέρεμι Ποντέσουα («Game of Thrones»)
Δίπλα στη Μόνικα Μπελούτσι φέτος στη Θεσσαλονίκη τιμάται με τον Χρυσό Αλέξανδρο και ο Νίκος Περάκης, του οποίου θα αναδειχθεί και η ιδιότητα του σκηνογράφου. Την απονομή μάλιστα θα κάνει ο σπουδαίος Φόλκερ Σλέντορφ, με τον οποίο ο Περάκης συνεργάστηκε στο οσκαρικό «Τενεκεδένιο ταμπούρλο». Ένας ακόμη σημαντικός καλεσμένος θα είναι ο Αλεξάντερ Πέιν, ο οποίος θα παρουσιάσει την καινούργια του ταινία με τίτλο «Τα παιδιά του χειμώνα». Τέλος, στο πλαίσιο της Αγοράς, στο φεστιβάλ θα βρεθεί και ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης και παραγωγός Τζέρεμι Ποντέσουα («Game of Thrones», «Six Feet Under») προκειμένου να παραδώσει ένα masterclass με θέμα την εξέλιξη της σύγχρονης τηλεόρασης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *