Friday , 29 March 2024

Μ.Βορίδης: Καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών

Στα σημερινά επίπεδα θα παραμείνουν οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών΄και δεν θα υπάρξει διπλασιασμός τους, τόνισε από τη Λακωνία ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με παραγωγούς, συνεταιριστές και τοπικούς φορείς.

Έμφαση έδωσε επίσης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στο νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς, που αναμένεται να φέρει σύντομα στη Βουλη προς ψήφιση η Βουλή, κάνοντας λόγο για ευνοϊκό τοπίο που δημιουργείται στο συνεταιριστικό περιβάλλον με το εν λόγω νομοσχέδιο.

Παράλληλα, μιλώντας με ελαιοπαραγωγούς ο κ. Βορίδης επισήμανε την ανάγκη το ελαιόλαδο να εξάγεται τυποποιημένο στις διεθνείς αγορές, σημειώνοντας πως αυτό θα δημιουργήσει έξτρα προστιθέμενη αξία στο ελληνικό ελαιόλαδο, σε συνδυασμό με την αποφυγή επιβολής δασμών, στο ελαιόλαδο και τις βρώσιμες ελιές, από τις ΗΠΑ.

Επίσης μίλησε για το σχέδιό του σχετικά με την ενθάρρυνση των επενδύσεων στον αγροτικό τομέα μέσα από τα δύο μεγάλα χρηματοδοτικά εργαλεία που δημιούργησε το υπουργείο και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ανέδειξε την ανάγκη συγκρότησης ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου για τη διαχείριση, σε κεντρικό επίπεδο, των αρδευτικών υδάτων μέσα από μεγάλα έργα υποδομών.

Τέλος, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι όραμά του είναι ο εκσυγχρονισμός του πρωτογενούς τομέα μέσα από τη δημιουργία επενδύσεων και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών προς την κατεύθυνση της ευφυούς γεωργίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *