Friday , 29 March 2024

Μ.Παγώνη : “Δεν είναι ανάγκη σήμερα να βγούμε όλοι έξω για καφέ – Θα πετάξουμε τις μάσκες όταν τελειώσει το 90% των εμβολιασμών τον Σεπτέμβριο”

Την εκτίμηση ότι θα μπορούμε να κινηθούμε ελεύθερα χωρίς τη χρήση μάσκας από τα μέσα Σεπτεμβρίου εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών – Πειραιά Ματίνα Παγώνη. “Θεωρώ ότι προς τα μέσα Σεπτεμβρίου θα μπορέσουμε να πετάξουμε τις μάσκες, μόλις ολοκληρωθεί το 90% των εμβολιασμών γύρω στις 15 Σεπτεμβρίου” είπε η ίδια.

Μιλώντας στην εκπομπή ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ στο OPEN η κ. Παγώνη επεσήμανε ότι “δύο άνθρωποι που είναι εμβολιασμένοι σε ανοικτό χώρο μπορούν να βγάλουν τις μάσκες. Σημασία έχει να χτίσουμε ανοσία. Αυτή τη στιγμή στις 4 τελευταίες εφημερίες έχει μειωθεί ο αριθμός των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες”.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εικόνα του λοιμωξιολόγου και μέλους της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας Χαράλαμπου Γώγου σε κεντρικό πεζόδρομο της Πάτρας τη Μ.Παρασκευή χωρίς να φορά μάσκα είπε ότι “ένας γιατρός ξέρει πότε μπορεί να βγάλει για λίγο τη μάσκα, δεν έχει καμία σημασία αυτό”.


Η ίδια εκτίμησε ότι στις αρχές Ιουλίου το ποσοστό ανοσίας θα είναι 50%. Για το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαϊου και της εστίασης από σήμερα τόνισε ότι “στον τουρισμό θα είναι καλύτερα τα πράγματα γιατί θα έχουμε τους εμβολιασμούς. Πάμε καλά. Σήμερα, δεν είναι ανάγκη να βγούμε όλοι έξω. Οι δύο πρώτες μέρες θα είναι δύσκολες. Δε νομίζω κάθε μέρα να βγαίνει ο κόσμος για καφέ. Θα Ο κορωνοϊός δε θα φύγει απλώς θα τον αντιμετωπίσουμε με τα εμβόλια και τα φάρμακα που έρχονται”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *