Friday , 29 March 2024

Μ.Παγώνη – Τ.Παναγιωτόπουλος: Αντιφατικές δηλώσεις των δυο γιατρών για το ενδεχόμενο lockdown

Πάντα πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι το ενδεχόμενο lockdown για να μην δίδεται το μήνυμα ότι η πανδημία τελείωσε, δήλωσε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας πως κανείς δεν το θέλει, ούτε ο ίδιος το εισηγείτο, αλλά πρέπει να μην τίθενται με απόλυτο τρόπο ορισμένα πράγματα. Στον αντίποδα, καταστροφικό λάθος χαρακτήρισε το σενάριο ενός νέου lockdown η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, και εκτίμησε πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι δύσκολα.

Ο κ.Παναγιωτόπουλος ζήτησε, επίσης, να εξεταστεί σοβαρά η μείωση της πληρότητας σε γήπεδα, θέατρα, μπαρ, κέντρα διασκέδασης και κάθε χώρο όπου συγκεντρώνονται πάρα πολλοί άνθρωποι και ανέφερε επίσης ότι δεν μπορεί να μένει εκτός το ζήτημα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς παρά τις δυσκολίες, καθώς ο κόσμος αντιλαμβάνεται τις αντιφάσεις που υπάρχουν αλλά και τόνισε τη σημασία της τήρησης μέτρων όπως μάσκες, αποστάσεις και αποφυγή συγχρωτισμού και από τους εμβολιασμένους πολίτες. Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη μεταφορά προσωπικού από κέντρα Υγείας και δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας στα νοσοκομεία, λέγοντας ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αποτελεί ανάχωμα αλλά και εργαλείο για τον εμβολιασμό και αυτή τη στιγμή χρειάζεται όρθια, ενώ επίσης εκτίμησε ότι “δεν είναι καθόλου καιρός για συνένωση τμημάτων στα σχολεία”, διότι είναι “σαν να πηγαίνουμε γυρεύοντας”.

Ως καταστροφικό λάθος χαρακτήρισε το σενάριο ενός νέου lockdown από την πλευρά της η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, τονίζοντας: “Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ δύσκολα. Lockdown δεν πρέπει να γίνει, θα είναι μεγάλο λάθος. Θα είναι πρόβλημα, δεν είναι αστεία. Θα στολίσουμε από τώρα τα σπίτια μας για να αλλάξει η διάθεσή μας, γιατί αν ακούμε κάθε μέρα 7.000 κρούσματα δεν θα αντέξουμε”

Όπως επισήμανε, πέρυσι δεν είχαμε μετάλλαξη Δέλτα, φέτος όμως που την έχουμε και ακόμα οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει πόσο επιθετική και μεταδοτική είναι, γι’ αυτό ακριβώς υπάρχει έξαρση κρουσμάτων. “Αν είχαμε εμβολιαστεί στο 80% που είχαμε ως στόχο από τέλος Αυγούστου θα ήμασταν ελεύθεροι, θα ήμασταν διαφορετικά. Μετά από δύο χρόνια ο καθένας ξέρει πως πρέπει να συμπεριφερθεί. Ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες του. Όσοι είναι ανεμβολίαστοι, τους παρακαλώ να εμβολιαστούν για να κάνουμε ωραία Χριστούγεννα”.

Επίσης εκτίμησε ότι η γρίπη δεν θα είναι όπως πέρυσι, αλλά πολύ πιο διαφορετική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *