Tuesday , 23 April 2024

Νέα άνοδος κρουσμάτων και νοσηλευομένων σε ΜΕΘ και 43 θάνατοι φέρνουν απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες σε όλη τη χώρα

Πλησιάζουν ξανά τις 3.000 – συγκεκριμένα είναι 2752 – τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, ενώ υπάρχουν 43 νέοι θάνατοι και σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 297 ασθενείς-αριθμός ρεκόρ και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε σήμερα τοαπόγευμα απαγόρευση των μετακινήσεων σε όλη τη χώρα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 τα ξημερώματα, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Τα 777 από τα 2.752 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και ακολουθούν με 635 η Αττική, με 137 η Λάρισα και με 114 οι Σέρρες.

Όσον αφορά την απαγόρευση των μετακινήσεων, όπως ανακοινώθηκε επιτρέπονται οι μετακινήσεις αποκλειστικά και μόνο για λόγους εργασίας, εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας και μικρή βόλτα κατοικίδιου ζώου σε απόσταση κοντινή από την κατοικία. 

Σε ό,τι αφορά στην ατομική άθληση, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι αυτή δεν αφορά στην άθληση, προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως τρία άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών, ενώ επανέλαβε πως το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται.

Όπως επίσης τονίστηκε, δεν καταργούνται τα SMS στον πενταψήφιο αριθμό 13033 τις ώρες της απαγόρευσης. Για λόγους υγείας οι πολίτες πρέπει να στέλνουν μήνυμα με τον αριθμό 1 και για τη βόλτα κατοικιδίου με τον κωδικό 6, ενώ οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τις σχετικές βεβαιώσεις του εργοδότη.

Παράλληλα, συνέστησε την αύξηση της τηλεργασίας τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα σημειώνοντας ότι κάθε Οργανισμός υποχρεούται να λειτουργεί με το άκρως απαραίτητο προσωπικό και να διαθέτει ανά πάσα ώρα και στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *