Thursday , 28 March 2024

Νέα έκτακτη χρηματοδότηση των Δήμων για τον κορωνοιό

Νέο πακέτο έκτακτης χρηματοδότησης των δήμων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών λόγω της πανδημίας , δρομολογεί η κυβέρνηση. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος , ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για την Αυτοδιοίκηση, Στέλιος Πέτσας , στην προ ημερών συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).


Όπως είπε, έχουν αρχίσει οι σχετικές συζητήσεις μεταξύ του υπουργείου του και των Οικονομικών. Ο κ. Πέτσας , παραδέχθηκε ότι αρκετοί δήμοι “έχουν υποστεί οικονομική καθίζηση» και γι αυτό το λόγο , η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου , είπε , δρομολογεί έναν νέο κύκλο έκτακτης οικονομικής χρηματοδότησης. Υπενθυμίζοντας ότι το 2020 υπήρξαν “τρεις φάσεις στήριξης”.


Οι απαραίτητοι πόροι της νέας χρηματοδότησης για το 2021 , ανάφερε, θα αναζητηθούν από το Αποθεματικό , του οποίου θα κάνουμε χρήση”, είπε .
Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, τη σχετική κυβερνητική απόφαση για την “στήριξη όπως προσδοκώ” που είπε, “θα είμαι σε θέση, μέσα στο Φεβρουάριο να σας πω συγκεκριμένα”, σημείωσε .


Τέλος , άφησε ανοικτό με ποιο τρόπο θα γίνει η κατανομή της έκτακτης χρηματοδότησης , επισημαίνοντας τις “παραλλαγές” που επελέγησαν το 2020. Διαβεβαίωσε πάντως ότι θα υπάρξει σχετική διαβούλευση με την ΚΕΔΕ πριν καθορισθούν τα κριτήρια χρηματοδότησης για τους δήμους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *