Saturday , 20 April 2024

Νέα διακοπή στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τον ΟΑΣΘ-«Βολές» μετόχων κατά της πρώην διοίκησης του οργανισμού

Του Γ. Κατσιάνη

Νέα διακοπή στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΣΘ, προκάλεσε η τοποθέτηση του πρόεδρου του οργανισμού, Στέλιου Παππά.

Αφορμή για την διακοπή της συνεδρίασης προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Παππά ότι από τα 100 εκατ. ευρώ του ισολογισμού του ΟΑΣΘ, τα 5,4 εκατ. ευρώ ήταν κέρδος.

«Ήμασταν οι μόνοι που καταθέσαμε ισολογισμό μετά από 60 χρόνια», δήλωσε ο κ. Παππάς, προκαλώντας την έντονη αντίδραση εκπροσώπων σωματείων μετόχων.   

«Οι υπηρεσίες του ΟΑΣΘ άρχισαν να φθίνουν το 2015 ενώ έκτοτε ξεκίνησε και μια κατασυκοφάντηση των λεωφορειούχων. Επιπλέον, απαλλοτρίωσαν την περιουσία 2.000 ομολογιούχων. Μας έβαλαν να πληρώσουμε για μερίσματα που δεν εισπράξαμε το 2017», δήλωσε προηγουμένως η αντιπρόεδρος του Σωματείου Μετόχων ΟΑΣΘ, Δέσποινα Στεφανίδου.

Εξάλλου, στις άθλιες συνθήκες που επικρατούν καθημερινά στα αστικά λεωφορεία αναφέρθηκε το μέλος της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων-Φοιτητών και Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης, Φωτεινή Σαλονικίδου.

 «Ζούμε ατέλειωτες ώρες αναμονής. Τις προάλλες, 27χρονη χτύπησε πάνω στο πορτοκαλί ακυρωτικό μηχάνημα ενώ σήμερα λεωφορείο του ΟΑΣΘ πλημμύρισε από τη νεροποντή. Πως θα βγάλουμε τον χειμώνα;», αναρωτήθηκε και υπογράμμισε πως  «είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας να μετακινούμαστε ως άνθρωποι».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος του σωματείου συνταξιούχων «Συσπείρωση», Βασίλης Παρτάλης υποστήριξε πως «σε έξι μήνες, πολλά λεωφορεία δεν θα κυκλοφορούν από τα 320 που βρίσκονται σήμερα στο δρόμο».

Τέλος, την ανάγκη μετεξέλιξη του ΟΑΣΘ σε δημόσιο οργανισμό με κοινωνικό χαρακτήρα, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔΚ-Μ και δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

 «Το καινούργιο πλαίσιο κάνει αναδιανομή μετόχων από τον ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ», σημείωσε ο κ. Δανιηλίδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *