Thursday , 28 March 2024

Νέα καταστήματα “Eλληνικά market” και “Γρήγορα” σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Μεσολόγγι από την SynEmporio

Με ένα νέο κατάστημα “ελληνικά market” στη Γερακινή Χαλκιδικής και ένα νέο κατάστημα “Γρήγορα” στο κέντρο της Φούρκας προγραμματίζει την περαιτέρω επέκτασή της στη Χαλκιδική η εταιρεία Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες Α.Ε.-SynEmporio (μέλος του ΕΛΟΜΑΣ), που αναπτύσσει τις αλυσίδες σούπερ-μάρκετ “ελληνικά market”, “Πρόοδος”, “Ήλιος” (σ.σ. η “Ήλιος” είχε απορροφηθεί το 2015) και την αλυσίδα καταστημάτων καφεπαντοπωλείων “Γρήγορα”, σε συνέχεια των δυο μεγάλων καταστημάτων “ελληνικά market”, που τέθηκαν σε λειτουργία το 2019 στη Φούρκα και στη Σάρτη.

Νέο κατάστημα “ελληνικά market” τέθηκε επίσης ήδη φέτος σε λειτουργία στη Νέα Ραιδεστό στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ενώ ετοιμάζεται η λειτουργία δυο ακόμη καταστημάτων: ενός στα Κουφάλια στη δυτική Θεσσαλονίκη και ενός στο Μεσολόγγι.

Όλα τα νέα καταστήματα του 2019 και του 2020 είναι ιδιόκτητα. Συνολικά και τα τέσσερα σήματα που αναπτύσσει η Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες Α.Ε.-SynEmporio αριθμούν 380 καταστήματα, τα οποία τροφοδοτούνται  από τη μονάδα Logistics της εταιρείας (3.500 αποθηκευτικοί χώροι, 400 τ.μ. ψυγεία και 600 τ.μ. γραφεία, σε ιδιόκτητο οικόπεδο 11 στρεμμάτων) στο 9ο Χλμ. Παλαιάς Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς.

Το 2019 η εταιρεία κατέγραψε άνοδο εργασιών κατά 9%, με τον τζίρο της να διαμορφώνεται στο επίπεδο των 78 εκατ.ευρώ, με προ φόρων κέρδη της τάξης των 300.000 ευρώ. Η άνοδος, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, κ.Γιάννη Πηλίδη, προήλθε κατά το ήμισυ από οργανική ανάπτυξη και κατά το ήμισυ από τα δυο νέα μεγάλα καταστήματα της Χαλκιδικής.

Περαιτέρω, στο πρώτο τρίμηνο του 2020 εκτιμάται ότι σημειώθηκε αύξηση τζίρου της τάξης του 20% λόγω της αυξημένης κατανάλωσης των πολιτών πριν την έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια της καραντίνας για τον νέο κορωνοϊό και ο Απρίλιος κινήθηκε επίσης με αυξητικούς ρυθμούς σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *