Saturday , 27 April 2024

Νέα μεγάλη φωτιά στην Αττική – Καίγονται σπίτια στο Μαρκάτι Κερατέας – Μαρτυρία για εμπρησμό – Φωτιά και στα Βίλλια

Μια ηλικιωμένη γυναίκα αγνοείται, ενώ έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον δέκα σπίτια στο Μαρκάτι από τη νέα μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα και κατακαίει ανεξέλεγκτα στην περιοχή της Κερατέας, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς. Επίσης, ο γιος της ηλικιωμένης,  δήλωσε ότι προσπάθησε να προσεγγίσει το σπίτι άλλα αυτό δεν κατέστη  δυνατό διότι έχει  πιάσει φωτιά.

Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, κινείται προς την Καμάριζα, Συντερίνα, απειλεί το δάσος του Αγίου Κωνσταντίνου και σύμφωνα με τον κ.Λουκά πρόκειται για εμπρησμό, καθώς υπάλληλος του Δήμου είδε ένα λευκό όχημα να βάζει φωτιά σε κάδους στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά. Με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Το Μαρκάτι, η Συντερίνα και ο Άγιος Κωνσταντίνος εκκενώθηκαν με μήνυμα που εστάλη από το 112 και καλεί σε εκκένωση προς Λαύριο, ενώ στην περιοχή επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, έξι αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα με τη συνδρομή από υδροφόρες Δήμων. Κάποιοι κάτοικοι πάντως, σύμφωνα με μαρτυρίες, παραμένουν για να προσπαθήσουν να προστατέψουν τα σπίτια τους. Στόχος είναι επίσης να μην περάσει το πύρινο μέτωπο στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, όπου υπάρχει πυκνή βλάστηση με πεύκα, ενώ την κατάσταση δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Λόγω της πυρκαγιάς η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά λεωφόρο Κερατέας – Λαυρίου από την γέφυρα Αδάμ.

Φωτιά και στα Βίλια Αττικής

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει, επίσης, και στα Βίλια Αττικής, σε δασική έκταση με κατεύθυνση προς το Πόρτο Γερμενό, μετά την κατασκήνωση.

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, συγκεκριμένα 24 πυροσβέστες 12 οχήματα 2 ελικόπτερα, 2 αεροσκάφη.

Η φωτιά δεν καίει κοντά σε οικισμό, ωστόσο δόθηκε εντολή εκκένωσης από το 112, το οποίο με μήνυμα του καλεί τους πολίτες που βρίσκονται στον Άγιο Γεώργιο ή Παλαιοχώρι Αττικής να εκκενώσουν άμεσα προς Ψάθα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *