Tuesday , 19 March 2024

Νέα ρύθμιση οφειλών σε 72 δόσεις από τον e-ΕΦΚΑ

Μια δεύτερη ευκαιρία έχουν από σήμερα, Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου οι πληγέντες από την πανδημία

ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τον e-ΕΦΚΑ έως και 72 μηνιαίες δόσεις.

Η ρύθμιση αφορά οφειλές που δημιουργήθηκαν λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού το διάστημα Φεβρουαρίου 2020 έως Ιουνίου 2021, με την προϋπόθεση να έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες και να έχουν διαβιβαστεί στο Κ.Ε.Α.Ο.

Ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης ρύθμισης είναι ότι παρακολουθείται αυτοτελώς, χωρίς να επηρεάζεται από τη ύπαρξη τρεχουσών οφειλών ή την τήρηση άλλων παράλληλων ρυθμίσεων του ίδιου οφειλέτη.

Για τον λόγο αυτό έχει δημιουργηθεί ξεχωριστός ειδικός κωδικός πληρωμής, ο οποίος συνδέεται αποκλειστικά με την συγκεκριμένη ρύθμιση και θα πρέπει να χρησιμοποιείται από τους οφειλέτες για την καταβολή των δόσεων.

Να σημειωθεί ότι η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2022 στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Κ.Ε.Α.Ο ενώ μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία προσδιορισμού των οφειλών για 767.645 μη μισθωτούς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *