Friday , 29 March 2024

Νέα σελίδα για την ΕΛΒΟ Υπογράφτηκε η σύμβαση μεταβίβασης στους Ισραηλινούς αντί 3 εκατ. ευρώ – Το Δημόσιο έχει το δικαίωμα να μετέχει στη νέα εταιρεία κατά ποσοστό 21%

«Μετά από έξι χρόνια παλινωδιών και ατελέσφορων διαδικασιών, η ΕΛΒΟ μπορεί πλέον να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία και ειδικότερα για τη Βόρεια Ελλάδα, στηρίζοντας την τοπική κοινωνία, με τη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το δικαίωμα του Δημοσίου να συμμετάσχει με ποσοστό έως 21% στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας «ΕΛΒΟ 2020».

Η μεταβίβαση της ΕΛΒΟ στην ισραηλινή Plasan-SK Group υπεγράφη σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, ο υπουργός ανέφερε τα εξής:

«Υπεγράφη σήμερα η συμφωνία μεταξύ του ελληνικού δημοσίου, εκπροσωπούμενου από τον υπουργό Οικονομικών, και του πλειοδότη του διαγωνισμού, αναφορικά με το δικαίωμα του ελληνικού δημοσίου να συμμετάσχει με ποσοστό έως 21% στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας “ΕΛΒΟ 2020”. Ο συγκεκριμένος όρος του διαγωνισμού είχε προβλεφθεί λόγω και του τομέα δραστηριοποίησης της ΕΛΒΟ. Μία εταιρεία με μακρά ιστορία, που τελεί σε ειδική εκκαθάριση, από το 2014 έως σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν διενεργηθεί, χωρίς αποτέλεσμα, δύο δημόσιοι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί, ένας τον Απρίλιο 2017 και ένας τον Αύγουστο 2018, και ένας διαγωνισμός, με ελεύθερη διαπραγμάτευση, που ματαιώθηκε, τον Φεβρουάριο 2019.

Τον Μάρτιο 2020, ο Εκκαθαριστής προχώρησε εκ νέου σε δημόσια πρόσκληση διεξαγωγής του διαγωνισμού, με ελεύθερη διαπραγμάτευση. Μέσω της διαδικασίας αυτής αναδείχθηκε ο εν λόγω πλειοδότης.

Μετά από έξι χρόνια παλινωδιών και ατελέσφορων διαδικασιών, η ΕΛΒΟ μπορεί πλέον να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία και ειδικότερα για τη Βόρεια Ελλάδα, στηρίζοντας την τοπική κοινωνία, με τη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας.

Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται, με μεθοδικότητα, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, για την ανασυγκρότηση, σε υγιείς βάσεις, των δομών της αμυντικής βιομηχανίας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *