Saturday , 4 May 2024

Νέα στολή παραλλαγής για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Νέα στολή αποκτά το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για την εφαρμογή της σχετικής εντολής που εξέδωσε πριν από δύο χρόνια ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος στο πλαίσιο της γενικότερης απόφασης αναβάθμισης των υλικών των στελεχών.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, η μετάβαση στον νέο τύπο στολής ξεκινά από το προσωπικό των μονάδων Ειδικών Δυνάμεων και Ειδικών Επιχειρήσεων και θα επεκταθεί σύντομα στο προσωπικό των υπολοίπων κλάδων αρχικά από τον Στρατό Ξηράς και στην συνέχεια στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία.

Γενικά χαρακτηριστικά

Η νέα στολή περιλαμβάνει χιτώνιο, περισκελίδα και μπλούζα μάχης (combat shirt).

Το σχέδιο παραλλαγής παραμένει ίδιο αλλά με «ένταση» των χρωμάτων κατά τι πιο «ανοιχτή» (το γαιώδες επικρατεί σε σχέση με το πράσινο).

Όσον αφορά το υλικό της, αποτελείται από αντιπυρικό ύφασμα με παράλληλη δυνατότητα απομείωσης του υπέρυθρου ίχνους (anti-IR) ενώ παρέχει υψηλό επίπεδο θερμομόνωσης, ανθεκτικότητας, αδιαβροχοποίησης και εργονομίας.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη παρουσίαση της νέας στολής παραλλαγής θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, κατά την διάρκεια των εγκαινίων του νέου κτηρίου της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *