Tuesday , 16 April 2024

Νέα συνεδρίαση των εμπόρων της Θεσσαλονίκης-Χαρακτηρίζουν «κοροϊδία» τα νέα μέτρα στήριξης του υπουργείου Οικονομικών

Του Γ. Κατσιάνη

Εκ νέου συνεδριάζουν σήμερα οι διοικήσεις του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και των τοπικών εμπορικών συλλόγων, προκειμένου να αποφασίσουν την στάση που θα τηρήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, μετά και τα νέα μέτρα ενίσχυσης από το υπουργείο Οικονομικών για τον Απρίλιο.

Οι έμποροι φέρονται να είναι δυσαρεστημένοι από τις παροχές Σταϊκούρα, καθώς όπως τονίζουν, η ζημία που έχουν υποστεί είναι ανεπανόρθωτη και δεν μπορεί να καλυφθεί με αποζημιώσεις, ύψους 1.000 ως 4.000 ευρώ.

«Πρόκειται για κοροϊδία όταν μάλιστα το ποσό αυτό είναι ανάλογο με το χρονικό διάστημα όπου η επιχείρηση θα παραμείνει κλειστή. Για παράδειγμα, αν μια επιχείρηση απασχολεί 15 εργαζόμενους και μείνει κλειστή για δύο εβδομάδες τον Απρίλιο, δεν θα λάβει αποζημίωση 2.000 ευρώ αλλά 1.000 ευρώ», δήλωσε έμπορος με πολυετή συνδικαλιστική δράση.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι έμποροι της Θεσσαλονίκης φέρονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε συμβολικού χαρακτήρα κινητοποιήσεις, όπως για παράδειγμα η ανάρτηση μαύρων σημαιών έξω από τα καταστήματα τους.

Την ίδια ώρα, πάντως, όπως αποκάλυψε χθες το πρωί το thesseconomy.gr,  οι διοικήσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ) καταθέτουν σήμερα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης αναστολής επαναλειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στο νομό.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *