Friday , 19 April 2024

Νέα σύσκεψη για τη “Μήδεια” στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας – Εξασθενούν οι χιονοπτώσεις στην Κεντρική Μακεδονία και κατηφορίζουν προς Αττική

Νέα ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, στις 15:00, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Θεόδωρου Λιβάνιου, για το βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων και την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας που πλήττει ήδη μεγάλο μέρος της χώρας. Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα βρεθεί και η Αττική, στην οποία η κακοκαιρία αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Στο μεταξύ, με μειωμένη ένταση συνεχίζεται η χιονόπτωση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και προβλήματα έχουν παρουσιαστεί μόνο στο ορεινό οδικό δίκτυο, όπου είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την κυκλοφορία των οχημάτων και η Τροχαία διακόπτει την κυκλοφορία, όπου διεξάγεται με δυσκολία ή είναι αδύνατη η κίνηση των οχημάτων.

Στις μεγάλες πόλεις και στη Θεσσαλονίκη οι δρόμοι είναι καθαροί. Από το μεσημέρι, συμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένεται να σταματήσει η χιονόπτωση, ωστόσο όπως επισημαίνει ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, θα επικρατήσει παγετός γι αυτό η σύσταση της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες είναι “ιδιαίτερη προσοχή και υπομονή”.

Σε μεγάλο μέρος του Δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης πάντως η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και λόγω των δύσκολων συνθηκών η δημοτική αρχή συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να κάνουν χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Παράλληλα, υπενθυμίζει στους πολίτες ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα που έχουν ανακοινωθεί από την δημοτική αρχή του Δήμου Ωραιοκάστρου και είναι αναρτημένα στην κεντρική ιστοσελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου (oraiokastro.gr).

Στο εξής η «Μήδεια» αναμένεται να προκαλέσει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στα κεντρικά και βόρεια, παγετό κατά τόπους ισχυρό στα βόρεια και ολικό παγετό στη Δυτική Μακεδονία, καθώς επίσης θυελλώδεις βόρειους ανέμους αρχικά στο Βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στο Κεντρικό Αιγαίο.

Αττική: Διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθος και στη λεωφόρο Φυλής

Στην Αττική, έχει διακοπεί, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο. Παράλληλα, επιτρέπεται πλέον η κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία.

Επίσης, έχει διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων και στη λεωφόρο Φυλής, από το ύψος της Μονής Κλειστών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Δερβενοχώρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *