Wednesday , 24 April 2024

Νέα τουρκική πρόκληση – Τουρκική σημαία σε ελληνική νησίδα στον ποταμό Έβρο

Τουρκική σημαία σε νησίδα ελληνικής κυριαρχίας στον ποταμό Έβρο ύψωσαν χθες άγνωστος ή άγνωστοι, όπως μεταδίδει το τοπικό site “Εvros-news.gr”, δημοσιεύοντας και σχετική φωτό που τράβηξε κάτοικος της περιοχής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εν λόγω νησίδα βρίσκεται μέσα στον ποταμό Έβρο στην περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου. Πρόκειται για τη νησίδα “Λούλου” ή “Λουλού, στην οποία κάτοικος της περιοχής αντιλήφθηκε την ύπαρξη της τουρκικής σημαίας και ενημέρωσε το site, στέλνοντας παράλληλα την συγκεκριμένη φωτογραφία, την οποία τράβηξε λίγο αργότερα με την βοήθεια τηλεφακού.

Σύμφωνα με τον συντάκτη του δημοσιεύματος, λόγω της χαμηλής στάθμης των νερών στον ποταμό Έβρο, η συγκεκριμένη νησίδα “επικοινωνεί” με το τουρκικό έδαφος και μπορεί κάποιος να πάει με τα πόδια από την τουρκική πλευρά πάνω σε αυτήν. Το ίδιο συμβαίνει όμως και με κάποιες νησίδες που ανήκουν στην Τουρκία και μπορεί αν θέλει κάποιος από την ελληνική πλευρά να έχει πρόσβαση σε αυτές, χωρίς να χρειάζεται να περάσει τα νερά του ποταμού.

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα αν οι τοπικές στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές είχαν επίγνωση του περιστατικού και αν και γιατί αυτό δεν δημοσιοποιήθηκε, καθώς σύμφωνα με τους κατοίκους η συγκεκριμένη περιοχή ελέγχεται συνέχεια τόσο από τον στρατό όσο και από την αστυνομία, επειδή αποτελεί πέρασμα λαθρομεταναστών και προσφύγων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *