Friday , 29 March 2024

Νέες αφίξεις μεταναστών δια θαλάσσης παρά τη “Ζηνοβία”

Αψηφούν τη “Ζηνοβία” και συνεχίζονται οι αφίξεις παράτυπων μεταναστών και προσφύγων δια θαλάσσης στην Αλεξανδρούπολη και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κεντρικής διεύθυνσης του λιμενικού σώματος, στον εντοπισμό τριάντα τεσσάρων (34) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας, στην περιοχή ”Λιμαντζίκι” της Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 38χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

Στο μεταξύ, χθες και προχθές, άλλους 61 συνολικά αλλοδαπούς εντόπισε, περισυνέλεξε και διέσωσε το Λιμενικό Σώμα στην Αλεξανδρούπολη, οδηγώντας τους στο λιμάνι της πόλης, προκειμένου από εκεί να μεταφερθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου της Ορεστιάδας για καταγραφή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του:

-Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών προέβησαν,  πρωινές ώρες του Σαβάτου, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του λιμένα Μαρώνειας, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

-Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι δύο (22) αλλοδαπών προέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 7 ν.μ. νότια λιμένα Αλεξανδρούπολης, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *