Thursday , 2 May 2024

Νέες συνεργασίες του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη για την ανάπτυξη πρωτοποριακών συστημάτων

Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών (ΙΒΕ) Ιωαννίνων του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και την Μονάδα Κληρονομικών και Σπάνιων Καρδιαγγειακών Παθήσεων της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), προχωρά το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, στόχος της σύμπραξης CDI και ΙΤΕ είναι η δημιουργία, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και φορητών αισθητήρων, ενός συστήματος έγκαιρης ανίχνευσης και απομακρυσμένης παρακολούθησης ασθενών που πάσχουν από ψωριασική αρθρίτιδα.

Όσον αφορά την συνεργασία με το ΕΚΠΑ, επικεντρώνεται στην έρευνα του κατά πόσον είναι δυνατή η έγκαιρη διάγνωση των καρδιακών νοσημάτων πριν από την εκδήλωσή τους.

«Η καινοτομία αποτελεί βασικό πυλώνα της δουλειάς που κάνουμε στο Κέντρο μας. Η Ελλάδα διαθέτει ένα δυναμικό οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας που εργάζεται σε αυτόν τον πυλώνα και στόχος του CDI είναι να το αξιοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα, μέσα από αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτές τις νέες συνεργασίες που φιλοδοξούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των ασθενών, υλοποιώντας τον βασικό στόχο της Pfizer: να καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών», δήλωσε ο επικεφαλής του CDI, Nico Gariboldi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *