Friday , 3 May 2024

Νέες ταυτότητες: Μέχρι 30 Νοεμβρίου έχουν διατεθεί 98.241 ραντεβού – Στη Θεσσαλονίκη…ραντεβού από Δεκέμβριο

Χαμός γίνεται όσον αφορά τα ραντεβού για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων. Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου έχουν διατεθεί 98.241 ραντεβού, εκ των οποίων έχουν δεσμευτεί περίπου 60.000 (61%), ενώ απομένουν προς χρήση για τους πολίτες περίπου 38.000 διαθέσιμα ραντεβού. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η ΕΛ.ΑΣ να προβεί σε διπλασιασμό των διαθέσιμων ραντεβού για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο λόγω της αυξημένης ζήτησης των πολιτών.

Έχουν εξαντληθεί τα ραντεβού στη Θεσσαλονίκη
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έχει παρατηρηθεί ότι στη Θεσσαλονίκη και στην Αττική αλλά και στα Τ.Α. των πρωτευουσών των νομών τα διαθέσιμα ραντεβού έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την ΓΓΠΣ θα εκκινήσει τη διάθεση ραντεβού και για τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, δηλαδή ακόμα 49.335 ραντεβού. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. εξυπηρετεί παράλληλα αντίστοιχο αριθμό εκτάκτων ραντεβού για ειδικούς λόγους (απώλεια ή κλοπή) καθώς και ευάλωτους πολίτες ή πολίτες με αδυναμία μετακίνησης μέσω των 60 κινητών κλιμακίων.

Μέσω της της πλατφόρμας id.gov.gr τα ραντεβού
Η διαδικασία βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση με στόχο να μπορεί να εξυπηρετείται όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός πολιτών. Υπενθυμίζεται ότι από τις 25 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η λειτουργία της πλατφόρμας id.gov.gr για τις νέες ψηφιακές ταυτότητες. Μέσω της πλατφόρμας, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ψηφιακά τα ραντεβού τους, με τη διαθεσιμότητα να έχει ξεκινήσει από την Τρίτη 26/9/23, για την έκδοση νέου τύπου ταυτοτήτων ή την αντικατάστασή τους λόγω μεταβολής των στοιχείων, λήξης ισχύος, φθοράς ή παλαιότητας. Η διαδικασία έκδοσης νέων ταυτοτήτων εξελίσσεται ομαλά και στα 367 σημεία ανά την επικράτεια. Σε αυτά τα σημεία λειτουργούν 429 θέσεις εξυπηρέτησης πολιτών που μπορούν να φέρουν εις πέρας περίπου 50.000 αιτήσεις ανά μήνα. Η διαθεσιμότητα των ραντεβού αλλά και των θέσεων εξυπηρέτησης ανά την επικράτεια θα μεταβάλλεται ανάλογα με τις ανάγκες που δημιουργούνται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *