Friday , 29 March 2024

Νέοι γύροι έντασης στις Καστανιές – Με την “αρωγή” Τούρκων ένστολων

Νέα ένταση λαμβάνει χώρα στη μεθόριο Ελλάδας – Τουρκίας, στην περιοχή του Έβρου. Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τις 9.30 το πρωί, όταν ομάδα μεταναστών και προσφύγων επιχείρησε να διέλθει στο ελληνικό έδαφος. Η ένταση σημειώνεται κατά μήκος του φράκτη στο Στρατιωτικό Φυλάκιο 1, στις Καστανιές.

 Επεισοδιακή ήταν και η χθεσινή νύχτα, καθώς όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ομάδες προσφύγων και μεταναστών, συνεπικουρούμενοι από τις τουρκικές δυνάμεις προκάλεσαν επεισόδια με στόχο να παραβιαστούν τα ελληνικά οχυρωματικά έργα, που έχουν τοποθετηθεί στο σημείο από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και του στρατού.

“Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ακούγονταν υβριστικά συνθήματα κατά της Ελλάδας, ενώ οι Τούρκοι μοίραζαν εργαλεία σε πρόσφυγες και μετανάστες για να ξηλώσουν τον συρμάτινο φράχτη ανάμεσα στις δύο πλευρές. Σήμερα Σάββατο, η ένταση συνεχίζεται ενώ για πρώτη φορά βλέπουμε τον ελληνικό στρατό να έχει θέση μάχης”, αναφέρει το e-evros.gr, από το οποίο προέρχεται και η φωτογραφία, η οποία απεικονίζει Τούρκους ένστολους να ετοιμάζονται και να τοποθετούνται λίγο πριν αρχίσει η ρίψη των χημικών.

“Σήμερα το πρωί είχαμε και πάλι νέο… γύρο έντασης στις Καστανιές, αυτή την φορά, όπως και χθες το βράδυ, από μερικές εκατοντάδες μόνο λαθρομετανάστες, οι οποίοι συνεπικουρούμενοι από την τουρκική αστυνομία που πετούσε αβέρτα δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά, προσπαθούσε να τους διευκολύνει να πλησιάσουν στον φράχτη… Είναι επίσης δεδομένο πως οι Τούρκοι ρίχνουν τα δακρυγόνα στην Ελληνική πλευρά! Με συντονισμένη και οργανωμένη επίθεση προς την Ελλάδα και τους αστυνομικούς και στρατιώτες μας”, αναφέρει από την περιοχή, επίσης, το evros-news.gr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *