Tuesday , 23 April 2024

Νέο κρούσμα κορωνοϊού στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Κρούσμα κορωνοϊού σε ασκούμενη δικηγόρο αναστάτωσε το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και οδήγησε στο κλείσιμο δυο γραφείων του Πρωτοδικείου και μίας αίθουσας του Εφετείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ασκούμενη δικηγόρος βρέθηκε θετική ύστερα από ιατρική εξέταση που έκανε, ενώ δεν έχει συμπτώματα, και ενημέρωσε τη διοίκηση των δικαστηρίων για τους χώρους του Μεγάρου, τους οποίους επισκέφθηκε.

Η διοίκηση των δικαστηρίων με τη σειρά της ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία, που συνέστησαν τη λήψη προληπτικών μέτρων, όπως το κλείσιμο των προαναφερόμενων χώρων, ενώ επίσης ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου Θεσσαλονίκης ια να γίνει απολύμανση σε αυτούς.

Περαιτέρω, ύστερα από έγγραφη παραγγελία του υπουργείου Δικαιοσύνης, συνεδρίασε η Επιτροπή του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης για την οργάνωση όλων των υπηρεσιών και τη λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης μετάδοσης του κορωνοϊού στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Δεν πρόκειται για το πρώτο περιστατικό κρούσματος κορωνοϊού στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Στο δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου υπάλληλος των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό με ελαφρά συμπτώματα, όπως και έξι ακόμη υπάλληλοι που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του, ενώ είχαν κλείσει και είχαν απολυμανθεί από συνεργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης τέσσερα γραφεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *