Friday , 3 May 2024

Νέο μισθολόγιο με αύξηση 15% στις αποδοχές των νέων υπαξιωματικών, ζητά ο ΣΑΣΜΥ

Του Γ.Κατσιάνη

Την καθιέρωση νέου μισθολογίου που θα προβλέπει αύξηση 15% στις μηνιαίες αποδοχές των νέων υπαξιωματικών, ζητά ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ).

Με επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, ο ΣΑΣΜΥ τονίζει ότι σύμφωνα με μελέτες που έχουν δημοσιευτεί “οι αυξήσεις μισθών δεν προλαβαίνουν να καλύψουν τις αυξήσεις των προϊόντων, των ενοικίων και των παρεχόμενων υπηρεσιών”.

“Το κόστος στέγασης που αποτελεί «μόνιμο αγκάθι» για τα μέλη μας, μόνο την τελευταία διετία αυξήθηκε άνω του 35% με μελέτες να δείχνουν ότι τα νοικοκυριά αναγκάζονται να διαθέτουν πλέον περίπου το 40%-50% του μηνιαίου οικογενειακού προϋπολογισμού  μόνο για  την διατήρηση του σπιτιού”, σημειώνεται μεταξύ άλλων στην σχετική επιστολή.

Επιπλέον, ο ΣΑΣΜΥ ζητά την καθιέρωση ενιαίου συστήματος βαθμολογικής εξέλιξης, την διατήρηση ενός σταθερού πλαισίου υπολογισμού μορίων τουλάχιστον για μια δεκαετία, την ένταξη της στρατιωτικής Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στην ανώτατη βαθμίδα της εκπαίδευσης καθώς και την εξισορρόπηση των αμοιβών μεταξύ των σπουδαστών των Σχολών Μονίμων Υπαξιωματικών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

“Στόχος των προτάσεων μας είναι η προώθηση της ισοτιμίας και της δικαιοσύνης μεταξύ των σπουδαστών στις Σχολές Μονίμων Υπαξιωματικών, δημιουργώντας ένα ουσιαστικό και ισότιμο περιβάλλον για την επαγγελματική τους εξέλιξη από τα πρώτα τους κιόλας βήματα”, καταλήγει η επιστολή του ΣΑΣΜΥ.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *