Thursday , 2 May 2024

Νέο ψυχρό κύμα από αύριο – Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας – Θα πέσει στους -5 σε Κ. Μακεδονία, -8 βαθμούς στη Δ. Μακεδονία

«Νέο ψυχρό κύμα θα επηρεάσει τη χώρα μας από αύριο, Σάββατο, με παγετό, περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και βοριάδες. Το κύμα θα φέρει ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες», λέει στο thesseconomy. gr ο δρ. Μετεωρολογίας Μιχάλης Σιούτας.

Αρνητικές οι ελάχιστες θερμοκρασίες
Αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης από τη Βόρεια Σκανδιναβία και τη Ρωσία κινούνται ήδη προς τα Βαλκάνια, και θα προκαλέσουν αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στην Ελλάδα κυρίως αύριο, Σάββατο 13 Ιανουαρίου. Όπως εξηγεί ο κ. Σιούτας «ο υδράργυρος θα κάνει… βουτιά κατά 5-6 βαθμούς Κελσίου. Στη Μακεδονία η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 4-5 βαθμούς με την ελάχιστη στους -3 έως -5 βαθμούς. Στη Δυτική Μακεδονία ο υδράργυρος θα… παγώσει στους -8 βαθμούς και τοπικά θα φτάσει ακόμη και τους -10 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες με ένταση 6-7 μποφόρ». Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, που τοπικά στη Δυτική Μακεδονία θα είναι ισχυρός.

Χιονοπτώσεις –Άνοδος θερμοκρασίας από Τετάρτη
«Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στα βόρεια της Κρήτης. Αργά τη νύχτα οι χιονοπτώσεις τοπικά θα είναι έντονες στην Κεντρική Ελλάδα. Χιόνια αναμένονται αύριο από τις πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι και σε ημιορεινές περιοχές με υψόμετρο μέχρι τα 500 μέτρα. Μεθαύριο, Κυριακή, ήλιος με δόντια θα επικρατήσει στη χώρα, αφού το κρύο θα είναι πολύ τσουχτερό. Την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένουμε βροχές και χιόνια στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας. Την προσεχή Τετάρτη θα έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας σε κανονικά για την εποχή επίπεδα», επισημαίνει ο μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *