Monday , 13 May 2024

Νίκος Ανδρουλάκης:«Πρέπει άμεσα να γίνει καταγραφή ζημιών και να αποζημιωθούν από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους κτηνοτρόφοι και αγρότες»

Κοντά στους πληγέντες κτηνοτρόφους του Πλατυκάμπου Λάρισας που υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή των κτηνοτροφικών τους μονάδων, βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Το ανάχωμα ήταν γεμάτο μπάζα, καλάμια και δέντρα» ανέφεραν οι κτηνοτρόφοι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και κατήγγειλαν ότι μετά την κακοκαιρία του Ιανού, δεν έγιναν έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης.

«Πρέπει να ελεγχθεί η ποιότητα των αντιπλημμυρικών έργων. Αλλά, επίσης, πρέπει να απολογηθούν και για τα έργα που δεν έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Πρέπει άμεσα να γίνει καταγραφή ζημιών και να αποζημιωθούν από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους κτηνοτρόφοι και αγρότες», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης και υποστήριξε ότι υπάρχει τεράστιος κίνδυνος να μετατραπεί η Θεσσαλία σε μια υγειονομική βόμβα. 

«Γι’ αυτό πρέπει άμεσα ο ΕΛΓΑ να καταγράψει τα νεκρά ζώα για να απομακρυνθούν στη συνέχεια», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και κάλεσε όλους να σταθούν στο πλευρό των πληγέντων με υπευθυνότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *