Sunday , 12 May 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: “Αδιανόητο εδώ και 12 ημέρες να μην έχουν περισυλλεγεί χιλιάδες νεκρά ζώα στη Θεσσαλία”

Του Γ.Κατσιάνη

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι στην Θεσσαλία, καθώς 12 ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, ο κάμπος εξακολουθεί να παραμένει απέραντο νεκροταφείο ζώων.

«Είμαστε μονίμως πάνω από το τηλέφωνο για να δούμε πότε θα έρθουν να μαζέψουν τα ζώα. Κανείς δεν μπορεί να μας δώσει καμία κατευθυντήρια γραμμή. “Θα έρθουμε αύριο..’’ κι έχουν περάσει δώδεκα ημέρες. Στην αρχή δεν είχαμε πρόσβαση λόγω των νερών και πλέον δεν έχουμε πρόσβαση λόγω των νεκρών ζώων. Οπότε είμαστε στο μηδέν», ανέφεραν οι ιδιοκτήτες κτηνοτροφικής μονάδας στη Ζηλευτή Τρικάλων.

Την περιοχή επισκέφτηκαν σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης και η πρόεδρος των ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Ιράτσε Γκαρσία Πέρες.

“Η απόλυτη ανικανότητα του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη φαίνεται στο ότι πέρασαν πάρα πολλές μέρες και ακόμη και σήμερα, εδώ στη Θεσσαλία, χιλιάδες νεκρά ζώα δεν έχουν καεί, δεν έχουν περισυλλεχθεί. Είναι μια αδιανόητη κατάσταση. Αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν προτεραιότητες για την υγειονομική προστασία των πολιτών”, δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης και επανέλαβε την πρόταση του για την συγκρότηση μιας task force για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

“Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ούτως ώστε να κινητοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία όπως είναι το Ταμείο Αλληλεγγύης, το Ταμείο Συνοχής, το Ταμείο Σοσιαλδημοκρατίας, προκειμένου να βελτιώσουμε τη ζωή αυτών των ανθρώπων που έμειναν χωρίς τίποτα, που δεν έχουν σπίτια”, δήλωσε από την πλευρά της η κα Πέρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *