Saturday , 20 April 2024

Νίκος Ανδρουλάκης για ακρίβεια: «Ο Έλληνας θα νοιώσει ξένος στον τόπο του»

Του Γ. Κατσιάνη                                                    


Η ακρίβεια και οι εκλογές μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της τοποθέτησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

«Αυτό θα είναι το πρώτο καλοκαίρι, που ο Έλληνας θα νιώσει εξαιτίας της ακρίβειας ξένος στον τόπο του για ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές. Είναι αφόρητο το κόστος ζωής σε επίπεδο καθημερινότητας, ακόμη και καλοκαιρινών διακοπών», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σχετικά με τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τα καύσιμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. υπογράμμισε ότι «θα εξανεμισθούν τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η βενζίνη θα οδεύει στα 3 ευρώ».

«Είναι ενδεικτικό, ότι στο πρώτο fuel pass η τιμή της απλής αμόλυβδης ήταν στα 2,075, ενώ σήμερα η μέση πανελλαδική τιμή έχει ξεπεράσει τα 2,42 ευρώ», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Είμαστε έτοιμοι για εκλογές όποτε και αν γίνουν»

Για το πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί και την παρατεταμένη εκλογολογία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑ.Λ. κατηγόρησε την κυβέρνηση για διγλωσσία.

«Είναι αδιανόητο ο Πρωθυπουργός να προσπαθεί από τη μια να το παίζει θεσμικός λέγοντας ότι θέλει να εξαντλήσει την τετραετία και από την άλλη να προετοιμάζει εκλογές. Πολύ εύκολα έγινε το ‘θα γίνει’, ‘θέλω’», επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης και τόνισε ότι «δεν είμαστε μάντεις, ούτε θα κάνουμε τις χαρτορίχτρες για το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές. Εμείς προετοιμαζόμαστε για εκλογές και θα είμαστε έτοιμοι όποτε και αν γίνουν». 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *